Teknoloji cağının en buyuk riskleri arasında yer alan guvenlik acıkları nedeniyle bircok şirket ve kurum bilgisayar korsanları tarafından hedef alınıyor. Bugun ortaya cıkan bilgilere gore ise Marmara Universitesi sistemleri 17 yaşındaki bilgisayar korsanı tarafından hacklendi.
[h=2]Marmara Universitesi hacklendi: Bilgisayar korsanı iyi niyetli(!) cıktı![/h] Bugun KVKK tarafından yayınlanan bilgilere gore Marmara Universitesi hacklendi. 15 Eylul’de yaşanan ilginc olayda 17 yaşındaki YUBA rumuzlu genc bilgisayar korsanının universitenin internet sitesinde keşfettiği bir acık uzerinden veri sistemine sızarak 3 yeni hesap oluşturduğu ve 5 bin 698 kişinin bilgilerinin aldığı ortaya cıktı.
YUBA rumuzlu hacker tarafından SMS uzerinden universite yetkililerine şu mesajı gonderdiği soylendi:
“Merhaba sayın Marmara Universitesi. Ben YUBA, 17 yaşında bilgisayar korsanıyım. Fakat devletime zarar verecek hicbir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde acık buldum ve hack’ledim. Yuksek risk iceren bir acık. Yetkili kişi lutfen benimle irtibata gecsin. Acığı soyleyeyim, kapatın.“
Rockstar, GTA 6 ’yı resmen duyurdu! Şu an icin YUBA olarak bilinen hackerın kimliği bilinmiyor. Ayrıca gondermiş olduğu mesajda yaşı dahil soylediği diğer şeyleri de teyit etmek guc. Bununla birlikte, KVKK’nın belirttiğine gore 5 bin 698 kişinin verisini de yasal olmayan yollar ile ele gecirmiş durumda.
Buna ek olarak, şirketlerin veya devlet kurumlarının web sitelerinde veya sistemlerinde bir acık keşfedildiği zaman buradan faydalanmak yerine acığı yetkililere bildiren bilgisayar korsanları iyi niyetli sayılıyor. Sisteme sızarak binlerce insanın verisini calanlar değil. Zaten yaşını ve kimliğini doğrulamanın bir yolu da yok.
Siz bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!