Son adet tarihime gore 8 haftalık gebeyim.Ultrasonda bebeğim 6 haftalık gorunuyor.Uc Dr'a gittim ikisi bu durumun polikistik overim olduğu icin gec dollenme olmuş olabileceğini soylediler.Ve 7.haftada yani 10 gun sonra gel kalp seslerini duyalım dediler.Tavsiye uzerine Dr.Rakip Turan'a gittim.Polikistik overiminde olduğunu soyledim.Once karından ultrasonla baktı ve bebeği goremediğini soyledi.Diğer iki doktor gormuştu.Alttan ultrasonla bakmak istedi.Ve bakınca bebeğin 8 haftalık değilde 6 haftalık olduğunu gelişmediğini soyledi ve yolk sac kesesinin normalden buyuk olduğunu ve % 90 duşuk yapacağımı soyledi.Ama şuan bebeğin canlı kalp atışı var ama bu kesenin buyuk olması onun sağlıklı olmadığını gosteriyor dedi.10 gun icinde gel gerekeni yapalım dedi.O an dunyam yıkıldı resmen.Benim dikkat etmem gereken birşey varmı dedim.Yok bu bebek % 90 duşecek dedi.
Ordan cıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin soylediklerini soyledim.Karın uzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gorduğunu ve pkolu olduğum icin gec dollenme olabileceğini 10 gun sonra tekrar gitmemi soyledi ve bana gore duşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın olcumun yazmadığı icin buyukluğunun ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gercekten.10 gun beklemek gercekten cok zor.
Yolk sac buyuk denipte duşuk yapan yada sağlıksız bir bebek dunyaya getiren oldumu aranız da.