maalesef son yaptırdığım idrar testi sonucuma gore idrar yolları enfeksiyonum varmış. bi suredir sarı renkli aşırı bi akıntı oluyodu. ben de gebelikte olur boyle şeyler diye hic ciddiye almamıştım.
oğrendiğimden beridir suyu iyice artırdım. ic camaşırlarımı daha sık değiştiriyorum. genital bolge temizliğine ekstra ozen gosterip sabun kullanmaktan kacınıyorum.
bir de bende bu idrar yolları enfeksiyonu daha once ilk cinsellik deneyimlerimde olmuştu. coğu kadında oluyomuş zaten. o zaman dış gential bolgeyi sulandırılmış alıc sirkesiyle yıkamanın cok etkili olduğı duyup uygulamıştım. inanılmaz iyi gelmişti, ağrıyı acıyı da dindirip iyileştirmişti. şimdi yine uyguluyorum ama bi taraftan da gebelik icin risk teşkil eder mi diye endişeliyim. ustelik doğal doğum sırasında enfeksiyon bebeği de etkileyebildiğinden sezaryen mecburi olabiliyomuş. ki ben doğal doğum yapmak istiyorum.
doktor bazı ilaclar verdi ama kullanmak istemiyorum acıkcası. cok daha riskli geliyo onlar.
acaba idrar yolları enfeksiyonu geciren ve bunu doğumdan once atlatan var mı aranızda? nasıl yontemlerle atlattınız?