arkadaşlar bazıalrı favorimdir belirteceğim onları (ayrıca teşekkur eden rep verecem alışkanlık olmuş istemem demeyin) buyrun;
Bir gun Temel ve Dursun bakmışlar Turkiye'de iş yok Almanya'ya gitmeye karar vermişler ama ceplerinde para yok... O zamanlarda Almanya'ya hayvanlar bedava gidiyolarmış, bunlarda neleri varsa satıyolar ve bir inek kostumu alıyolar. Temel one Dursun'da arkaya geciyor ve gumruğe gidiyolar gumrukteki memur bunları bir test edeyim diyor ve ineğin onune bi tomar saman getiriyor sen gercek ineksen bu samanları yersin diyor. Temel mecburen yiyor ondan sonra memur bir kova su getiriyor eger sen gercek ineksen bunu icersin diyor ve Temel iciyor.. Memur bu sefer bi tomar taze ot getiriyo ve ineğin onune koyuyor Temel mecburen yiyor... Artık Temel şişiyor ve bir lokma bir şey yiyemez hale geliyor. Ama bu sırada Temel başlıyor gulmeye. Dursun merak ediyor. Soruyor ula Temel neden gulirsen. Temel de cevap verir memur bizim gercek inek olup olmadığımızı anlamak icin bir tane okuz getiriyor...
--------------------------------------------------------------------------
temel bir gun hastaneye gitmiş. bir bakmış ki koşede bir adamcağız hungur hungur ağlıyor.
Temel sormuş:
- Ula uşağum niye ağlayısun?
Adam elindeki dort parmağı gostererek
- Kan tahlili yaptırmaya geldim parmağımı kestiler
demiş.
Bu sefer Temel ağlamaya başlamış adam sormuş
- Peki sen niye ağlıyorsun?
Temel de
- Ula uşağum ben de buraya idrar tahlili yaptırmaya geldum
demiş!!!
__________________________________________________ _____________
Temel Amerika'ya calismaya gitmistir. Ilk yabancilik gunlerinden sonra gece disari gezmeye cikar, bir muddet sonra bir bara girer, barda icki icer iki lak lak yapar, tuvaleti gelir ve tuvalete gider. Tam isini gorecegi pisuvara yaklasir ki, o da ne ?! Pisuvar altindan yapilmistir.. Temel dumur bir sekilde icinden gecirir :
"vay be goruyon mu adamlarin tuvaletleri bile altindan" diyerek altin tuvalete işemenin zevkine vararak isini gorur ve cikar..
Neyse ertesi gece ayni bara tekrar gider, tekrar tuvaleti gelir ve tuvalete gider fakat altin pisuvar yoktur.. bi anlam veremez ama isini gorur bara gelir oturur ve barmene donerek :
"ya dun gece tuvalette altin pisuvar vardi bu gece neden yok ?" diye sorar..
barmen once Temel'i bi suzer soyle, ardindan barin diger tarafinda oturan iri cusseli adama donerek:
"Hey Joe, dun gece senin saksafaona işeyen adami buldum"
-----------------------------------------------------------------------
Bir gun Temel ile Dursun ucak ta gidiyorlarmış. Birden ucak arızalanmış ve denize duşmus. Bunlar yuzerek bi adaya cıkmışlar.
Oradaki kabile reisi
- Sizi oldurmem gerek, bizim adetlerimiz boyle
demiş.
- Ama sizi affedicem fakat bi şartla
demiş.
- Şafaktan gun batımına kadar bana adadan 1000 ceşit meyve toplayıp geleceksiniz ancak oyle affederim sizi
demiş.
Bunlar sabah cıkmışlar akşama doğru Temel gelmiş.
Reis
- Olum ben sana 1000 ceşit meyve dedim sen bana 1000 tane erik getirmişsin ama seni affedebilirim bu 1000 tane eriği teker teker *otune sokacaksın.
Temel başlamış sokmaya 1,10,100,999 derken birden gulmeye başlamış
Reis
- Ne oldu 1 tane kalmıştı
demiş.
Temel
- Ne yapıyım karşıdan Dursunu gordum 1000 tane karpuzla geliyor
demiş...
__________________________________________________ ____________
Brejnev, Kuba''ya gelecekmiş. Kubalılar toplanmış, bir hoşluk yapacaklar. Ulkenin en iyi ressamına başvurmuşlar. Bir tablo yap. Adı "Brejnev Kuba da" olsun diye.
Ressam:
" - Hadi oradan" demiş.
" - Ben adamı gormedim bile. Adam hayatında Kuba''ya gelmedi. Şimdi ben nasıl "Brejnev Kuba da" diye atmasyondan resim yaparım?"
Tesaduf bu ya. Bizim Temel, puro almaya Havana''ya gelmiş o sırada. Sıkıntıyı duymuş.
" - Ben size istediğiniz tabloyu yaparım. Bana bir sandık puro verirseniz" diye.
Vermişler.
Temel bir hafta sonra, Kubalılar''ı cağırmış.
" - İşte tablonuz" demiş. Tuvalin uzerini orten bezi hızla aşağı cekivermiş. Kubalılar da donuvermişler. Tabloda, yatakta iki kişi, al takke ver kulah.
" - Bu ne?" diye gurlemiş Turizm Bakanı.
" - Bu ne?.. Bu kadın kim?.."
" - Brejnev''in karısı!" demiş, Temel.
" - Peki bu ustundeki adam kim?"
" - Brejnev''in uşağı!.."
" - Peki Brejnev nerde ulan!.."
" - Brejnev Kuba''da" demiş Temel!
----------------------------------------------------------------------
favorimdir;
Temel dava acmış ve ilk duruşmada Hakim sormuş ;
- Nedir şikayetin ?
- Hakim bey bu Temel fıkraları var ya,benle Fadime'yi ağızlarına dolamışlar bizi rezil ediyorlar..hepsinden davacıyım... kim fıkra diye bizi anlatıyorsa onlardan tazminat talebim olacak..
- Senin adın Temel mi ?
- Evet Temel
- İyi de binlerce Temel var... o fıkralar neden senin icin anlatılmış olsun..
- Hakim bey,ben cok iyi biliyorum beni kastediyorlar.. Hakim karşısında duran Temel'i iyice suzdukten sonra ;
- Bak ama o Temel fıkralarının coğu belden aşağı... oysa sana bakıyorum celimsiz ve yaşını almış bir Temel'sin... o fıkralar senden cok daha genc, guclu kuvvetli ve capkın bir Temel icin anlatılıyor... seninle hic ilgisi yok... bu dava duşer..
-Madem Hakim bey siz boyle takdir ediyorsunuz mesele yok... demek tevaturmuş, ben değilmişim...
- Evet sen olamazsın, başka Temel'dir onlar... sana sıra gelene kadar...
- İyi hoş da Hakim bey bu dava icin koyden kalktım buralara kadar geldim... boş donmeyeyim... hic değilse o guclu kuvvetli Temel'den sana bir fıkra anlatayım...
- Anlat bakalım..
- Bizim bu iri kıyım pazulu Temel Hakim karılarına cok duşkunmuş...
- Dur,dur be,ne diyorsun sen...
- N'oldu Hakim bey ?
- Daha ne olacak ,benim Hakim olduğumu bile bile Temel hakim karılarına meraklıymış diyorsun..ağzından cıkanı kulağın işitmiyor galiba..
- Rica ederim Hakim bey, Temel fıkrası icin karısı guzel binlerce hakim var... seninkine sıra gelene kadar..
__________________________________________________ ______________
Temel akciger kanseri olmus Doktorlar iki aydan daha fazla yasaman mucize olur demisler ve umitsiz oldugu icin tedaviye de son vermisler.Olecegini anlayan Temel , butun esiyle dostuyla helallesmeye karar vermis. Fakat bizim Temel gordugu herkese kendisinin AIDS hastaligina yakalandigini ve iki ay icinde olecegini anlatiyor ve helal etmerini istiyomus haklarini. Tabii bunu duyanlar Temel'e helallik veriyorlarmis ama bir yandan da elini bile son bir defa sıkıp,kucaklasmaktan kaciniyorlarmis.Temel'in en iyi arkadasi Dursun Temel'in bu yaptigini duyunca sormuş:
- Yaw Temel, anladik sen Kanser oldun olecen, neden millete AIDS oldum diyon, bak herkesi bir korku sardi demis.
Temel;
- Yaw Tursun, oyle de oleceeezzz boyle de olecez, bari kariyi saglama alalim dedim.
__________________________________________________ _____________--
Bizim Temel uluslararası ekonomi toplantısına katılır... Devletin topladığı vergi dağılımını tartışırlar... Konuşmacılardan biri Amerikalı, biri Avrupalı, biri de Temel.. Ortaya bir fikir atılır...
-Halktan toplanan vergiler nasıl dağılım yapılacak. Amerikan vatandaşı soz alır:
-Bizim Amerika'da once yere bir cizgi cizeriz ve sonra topladığımız vergileri havaya atarız... Cizginin soluna duşen paraları halka hizmet olarak geri veririz, sağ tarafta kalan devlete kalır, yatırım yaparız... Derken Avrupalı soz alır ve:
- Bizim Avrupa'da başka ama ona benzer bir uygulama yaparız... Once yere bir daire cizeriz... Halktan toplanan vergileri havaya atarız. Dairenin dışında kalan halka hizmet olarak geri doner, dairenin icine duşenleri devlet harcamalarına kullanırız... Sıra bizim Temel'e gelir ve başlar anlatmaya:
-Ula uşaklar ne guzel anlattunuz. Keşke bizda sizun cirkefluklerunuzi değil da habu calışkanluğunuzi alsak... İnanun bizum oyle bir uygulamamız yok... Bizde daha kısa oluyi... Bi kere oyle yere cizgi cizmezuk... Bizde hukumet halktan toplar vergileri... Atar havaya. Yere duşenleri kendilerine harcama yaparlar... Havaya kalanlar halka hizmet olarak geri doner...
__________________________________________________ ______________
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- oflu (temel) fıkraları kopma garanti ;D