Vesselam en sonunda birisi beni geri aradı ve sorunum hakkında bir kac soru sordu ve 10 dakikalık bir goruşme sağladık. Ben sorunumun portlarda olduğunu cok iyi biliyorum. Gectiğimiz Cuma gunu, 19 Nisan 2019 yani, yerinde kontrol ekibi telefon ederek evimizdeki kabloları kontrol etmek istediğini belirtti, bu kontrol konusunu muşteri hizmetlileri ile goruşerek sağladım, kendileri boyle bir hizmetleri olduğunu belirtti. Eğer sorun bizim ic tesisatta ise sorunu bulup cozeceklerini ve 90 TL gibi bir ucreti olacağını belirtti.Tek seferlik veremeyecek bir ucret değil benim icin fakat sorun bizde değil adım gibi eminim her bir kablomuz sıfır yepyeni.
Benim kablolarımın ve modemimin sıfır olduğunu soyledim ve sorunun portumda olduğunu belirttim. En erken Pazartesi gunu alabileceklerini soyledi Turk Telekom portlarına beni, Cuma gecesinden Pazar sabahına kadar hicbir sıkıntı yoktu. Pazar sabahı kopmalar tekrar başladı.
Birkac bilgi ekliyorum:
-Hattım 16Mbps (Ekran Goruntusu)'ye kadar destekliyor.
-ADSL2+ Modunda kullanıyorum, modem arayuzumde oyle gosteriyor. (Ekran Goruntusu)
-SNR Margin değerim 12 civarlarında oluyor ve buna rağmen kopma yaşıyorum.
-Yeni modem aldıktan sonra modem arayuzumde "VDSL2 Annex B modunda kullanıyordum ve hızım 25Mbps (Ekran Goruntusu) DWNLD 3Mbps UPLOAD idi. Modem arayuzumde ise şu şekilde gozukuyordu. (Ekran Goruntusu)
Takıldığım nokta hangi sağlayıcıyı ararsam arayayım bana 16 Mbps verebileceklerini belirttiler... Ancak ben bu modemi taktıktan 2-3 gun sonra 25Mbsp hıza ulaştım ve Muşteri hizmetleri bana OİM'den kopma sorunu yok şuan hızınız 25Mbps diye mesaj yolladı. (Ekran Goruntusu). Eğer ben 25Mbps alabildiysem bu eve TurkNet bana bu hızı vermek zorunudadır.
Kopma sorunuyla alakalı bir kac ekran goruntusu aşağıdadır link olarak daha kolay yukleyebiliyorum kusura bakmayın anlayışınız icin teşekkur ederim...
Ekran Goruntuleri:

Yorumlarınızı bekliyorum şuan alabileceğim hız 12Mbps indirme 1Mbps yukleme gozukuyor. İstediğiniz ekran goruntusu olursa yardımcı olurum ve SNR Margin değeri modemimde değişmiyor
Modem : Zyxel