elinize bir kağıt kalem alın ;soruları icten ve samimiyetle cevplayın...sakın sorular bitmeden cevaplara bakmayın!kolay gelsin.... ee tabi mesajlarınzıı ve rep lerinizi esirgemeyin
ZEKA TESTİ
Aşağıdaki soruları tam 1 dk. icinde yanıtlamaya calış. Bir kağıt kalem al ve yanıtlarını not et ve her soruya bir defa bakmaya calış. Oldukca ilginc bir zeka testi... )
1. Bazı aylar 30, bazıları 31 ceker; kac ayda 28 gun vardır?
2. Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilacların tamamını bitirmeniz ne kadar surer?
3. Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kac saat uyurum?
4. 30' u yarıma bolup 10 eklediniz, kac etti?
5. Bir ciftcinin 17 koyunu vardı. Surude salgın hastalık oldu,dokuzu ağır hastalandı, diğerleri oldu. Ciftcinin kac koyunu var?
6. Sadece bir tek kibritiniz var, icinde bir gaz lambası, bir gaz sobası,ve birde mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz... Once hangisini yakarsınız?
7. Adamın biri dikdortgen biciminde ve her cephesi guney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
8. 3 elma vardı ikisini aldım. kac elmam var?
9. Musa gemisine her hayvandan kacar adet aldı?
10. Chicago' dan hareket eden 43 yolculu bir otobus kullanıyorsunuz. Pittsburgh' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland' da 8 yolcu indi,6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia' ya vardığınızda şoforun adı neydi?

ŞİMDİ YANITLAR:
1. Hepsinde, tum aylarda 28 gun vardır.
2. Bir saat
3. guguklu saatler gece gunduz ayrımı yapmadığı icin 1 saat.
4. 70 eder, yarıma bolmek 2 ile carpmak demektir.
5. 9 canlı koyun
6. Kibriti
7. Ayı beyaz olur. Evin her cephesi guneye baktığına gore bina kuzey
kutbundadır.
8. 2 elma
9. Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi.
10. Şofor sizdiniz.
DEĞERLENDİRME:
10 doğru : Einstein seviyesi
9 doğru : Toplumla uyuşamayan psikolojisi bozuk vaka...
8 doğru : Muhendis
7 doğru : Universite oğrencisi
6 doğru : Lise oğrencisi
5 doğru : İlkokul oğrencisi
4 doğru : İlkokul oğretmeni
3 doğru : Lise oğretmeni
2 doğru : Universite Profesoru
1 doğru : Milletvekili
0 doğru : Vatandaş