Kısa Bilgi : Bakterileri coğu zaman zararlı canlılar olarak nitelendiririz. Fakat bu
canlılar yaşam dongusu icin gerekli canlılardır. (Bakterilerin fayda ve
zararlarını araştırabilirsiniz.) Bakterilerde Logaritmik Ureme doneminde bakteri
sayısı her 20 dakikada bakteri turunun sayıca iki katına cıkar. İnsanda ise
ureme sonrası ortalama 9 ay 10 gun sonra insan sayısında bir ya da birkac artış olur.
1.Bu ozellikler dikkate alındığında:
Eğer bakteriler insanların ureme ozelliklerini insanlar da bakterilerin ureme
ozelliklerini gosterseydi, Dunyadaki bu canlı artışları gunluk hayatı nasıl değiştirirdi?
Benim Yorumum : dunyada hayat mı olurdu?canlılar yaşam dongusu icin gerekli canlılardır. (Bakterilerin fayda ve
zararlarını araştırabilirsiniz.) Bakterilerde Logaritmik Ureme doneminde bakteri
sayısı her 20 dakikada bakteri turunun sayıca iki katına cıkar. İnsanda ise
ureme sonrası ortalama 9 ay 10 gun sonra insan sayısında bir ya da birkac artış olur.
1.Bu ozellikler dikkate alındığında:
Eğer bakteriler insanların ureme ozelliklerini insanlar da bakterilerin ureme
ozelliklerini gosterseydi, Dunyadaki bu canlı artışları gunluk hayatı nasıl değiştirirdi?
2.Butun insanlar aynı gelişim ozelliklerini gosterseydi (Herkesin boy uzunluğu, kilo artışı, fiziksel ozellikleri aynı bicimde aynı oranda artsaydı) nasıl bir yaşam bizi bekliyor olurdu?
Benim Yorumum : herkes benim gibi! boşverelim.
3. Eski sınıf arkadaşı olan Bora Bey’le Murat Bey, uzun yıllar sonra cay icmek icin bir cayevinde bir araya gelirler. Bora bey gecen zaman icerisinde spor yapmış, sigaradan uzak durmuş, dengeli beslenmiş, ruhsal sağlığı icin hobileriyle ilgilenmiş ve sanatsal faaliyetlere katılmıştır. Murat Bey ise yoğun iş temposuna kendini kaptırmış; spor, sigara, dengeli beslenme ve hobilerinden uzak durmuştur.
Bu iki arkadaşın fiziksel ve ruhsal durumlarını birkac cumle ile tasvir ediniz ve ilk buluştuklarında aralarında gecmesini varsaydığınız diyaloğu belirtiniz.
Benim Yorumum :-ooo kanka cokmuşsun be! -ya işte iş stres sıkıntı. uğraşıyoruz. (o sırada bi kız gecer ve murat beye alay edercesine guler) -murat senle olan arkadaşlığımı bitiriyorum! bb canım.

4.Kendi gelişimini de duşunduğun de yeni doğan bir bebeğe uc oğut verecek olsan neler onerirdin?Benim Yorumum :1. mutlaka "knıght onlıne" oyna 2. kendine bi manita yap 3. eğer manita yapmak istediğin kız en yakın arkadaşınsa vazgec bu sevdadan 4. (icimden geldi) şimdiden gb icin para biriktir 5. Oyle iki toplum duşunelim ki, birinci toplum fiziksel ve ruhsal acıdan yeterli olgunluğa erişmiş bireylerden oluşsun; diğer toplum ise fiziksel ve ruhsal olgunluktan yoksun olsun. Bu toplumlarda eğitim, sosyal yaşam ve mutluluk dereceleri acısından nasıl bir fark oluşur?Benim Yorumum :bilmem bi deneylim bakalım nasıl olur?
6.Duzenli beslenme, Spor yapma, boş zaman etkinlikleri, temizlik ve dinlenme acısından kendini nasıl değerlendiriyorsun?Benim Yorumum :beslenme: cop oğutucusu gibiyim ne bulsam yerim spor: tv kumandası kaldırıp indirme, okula gitme, uyuma hobilerim: dinlenen birini gorunce oturup ona yardım etmek, yatmak, uyumak, knıght onlıne(pc başında curumek)