Bu konu hakkında birkac başlık var. Hangisine yazacağımı bilemediğim icin yeni bir başlık acmaya karar verdim.
Oncelikle ben kronik vajinal mantara sahibim. Yaklaşık 2 senedir bu illetle mucadele ediyorum. En son borik asit fitille sorunumu buyuk olcude cozdum. Yine tam olarak gecti diyemiyorum birkac ayda bir tekrarlıyor ama 2-3 ovulle cozuyorum işi, en azından eskiden her ay oluyordu şimdi 3 ayda bire duştu diyebilirim.
Şimdi ise 6 haftalık hamileyim ve ne yazık ki ilk trimesterde olduğum icin fitil kullanamıyorum. Doktorumun onerisiyle sadece krem kullanabiliyorum. Bunun yanında alternatif tıbba devam ediyorum. Cay ağacı yağı aldım ve suyla seyrelterek sprey şeklinde her tuvaletten sonra sıkıyorum. Tedavi etmese de gunu kurtarıyor, kaşıntıyı epey azaltıyor ve hatta geciriyor. Ertesi gun tekrar başlıyor ama.
Bu ara kaşıntım biraz daha arttığı icin karbonatlı suya oturmayı deneyeceğim. Umarım faydası olur. Fitil kullanmayı istemiyorum cunku. Deneyip tam cozum bulduğunuz sonucları paylaşırsanız eğer, hepimiz faydalanabiliriz.
Hamilelikte Vajinal Mantar
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Hamilelikte Vajinal Mantar