Arkadaşlar merhaba.
Deneyenleriniz varsa gunduz saatinde Kırklareli sunucusuna atanmış kişilerde hız kaybı yokken akşam yoğunluk olan saatlerde hızınızın %80 oranında duştuğunu goreceksiniz (İstanbulda sorun 10 gundur devam ediyor). TurkNet calışanlarında durumu bildirirseniz size modeminize gelen hızın pakette tanımlanan hız olduğunu ve kendilerinde sorun olmadığını, ic tesisat ve donanımı kontrol etmenizi soyleyeklerdir. Kesinlikle inanmayın! Sorun kendi sunucularından kaynaklı bunuda şu şekilde test edebilirsiniz:
Kablolu bağlantı kurun. Ekran kaydı başlatın. Whatismyip den ISS sunucunuza bakın ardından speedtest atın
Hız kaybı olan saatte OIM'den guvenli interneti cocuk profilinde aktif edin.
Whatismyip ye tekrar girerseniz (birkac dakika sonra) ISS sunucunuzun İstanbulda olduğunu goreceksiniz
Tekrar speedtest yapın(speedtest.net calışmayabilir turk telekomunkini kullanabilirsiniz). Goreceğiniz uzere hızınız normale cıkmıştır fakat guvenli internette bircok siteye erişiminiz olmayacaktır
Yukarıda anlattığım cozum değildir. Sadece sorunun TT alt yapsında veya sizin donanımızınızda olmadığını gormenizi sağlayacaktır.
Donanımlarınızı kontrol edin veya sorun TurkTelekom'un alt yapısında diye muşterilerini "aptal" yerine koyan bir firma haline geldiklerini maalesef ki yeni fark edebildim. Sakın onların lafına inanıpta elektrikci vs cağırmayın. Harcadığınız paraya yazık olur. Benim online olarak cok onemli 5 kişilik bir video goruşmem vardı sayelerinde yapamadım. GSM operatorum zengin oldu onlar sayesinde.
TurkNet Eylul 2018 Genel Hız Duşuş Sorunu
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- TurkNet Eylul 2018 Genel Hız Duşuş Sorunu