Merhabalar, oncelilkle belirtmek isterim bazı kişisel şahıs bilgilerinin ihlal durumu olmaması adına isimleri gizlemek durumunda kaldım. İstanbul Esenler Fatih Mah. Anafartalar caddesinde oturuyorum. Evime 1.5 yıl once Nisan ayında taşındım. Bina yeni ve bina bize aittir. Başkası tarafından yapılmamıştır. Benim taşınma surecimde aynı zamanda TurkNet GigaFiber altyapısını bulunduğum caddedeki binalara sırası ile kabloları ulaştırıyordu. Aynı zamanda cevremdeki sokaklara bina ayırt etmeksizin kablo ulaştırılır ve yanındaki binaya gecilirdi. Benim caddemde cekilen fiber kablosu yan binama geldiğinde normal olarak sıra ile ilerledikleri icin benim binama gecmeleri ve aynı duzen ile devam etmeleri gerekmektedir fakat işler boyle olmadı benim binamı atladılar ve diğer binaya gectiler. Bunun ardından sırası ile yetkili insanlara ulaşmaya calıştım ilk olarak herkesin yaptığı gibi sağlayıcının muşteri hizmetlerini aradım ve getirmediklerini belirttim ve bana cevap olarak durum ile ilgisi olmayan bilgiler ilettiler ve cekmediklerini beni es gectiklerini soylediğimde ise karşıdaki calışandan azar bile işittim diyebilirim kulağa hoş gelmeyen bir durum ama sabrettim ve ardından destek kayıtları acmaya başladım sayısını hatırlamıyorum bile ama bir işe yaramadı bildiğiniz geri donuşler. Uzerinden gecen uzun bir surenin ardından TurkNet yetkilisi ile iletişime gectim bana yardımcı olacaklarını soylediler ve saha ekiplerinden bilgi isteyeceğini belirttiler bende bu sırada beklemek zorunda olduğumu bildiğim icin ve boş durmak istemedim tekrar destek kaydı actım ve cağrı merkezini aradım ama yine aynı oldu. Tekrar iletişime gectiğimde bana saha calışanlarının oraya ulaşamadıklarını soyledi. Daha sonra aradan gecen cok uzun bir surenin ardından bir kez daha ulaştım ve bu sefer bana olayın asıl boyutu olan bana neden altyapı ulaşmadı sorusunun cevabını verdi size de cok mantık dışı gelebilir ama bana yan binam altyapının bana gelmesi icin izin vermemiş. Şimdi en ust caddeden gelen bir altyapı veya alttan gelse aradaki bir bina diğerine izn vermedeğinde kalan binalara altyapı ulaşmayacak mı ? Bu cevap acıkcası beni pek tatmin etmese bile yapacak bir şey kalmadığından yan binamdan izin almam gerekliymiş. Gerekli izinleri aldım ve izin aldığımı 23 Mayıs 2022 tarihinde ilettim bana donuş olarak izin aldığım kişinin kişinin telefon numarsını iletmem istendi fakat telefon numarasını almadığım icin iletemedim ve cevap alamadım tarihler ilerliyor ama değişen hicbir şey olmuyordu. TurkNet altyapı başvurusu icin sitesine bir ozellik eklediğini gorduğumde hemen bilgileri doldurdum ve beklemeye başladım bu başvuruyu 25.05.2022 17:54 tarihinde yapıyorum ve uzerinden uzun bir zaman gecmesine rağmen ne bir geri donuş ne de bir calışma goruyorum değişen bir şey yine olmadı. Sizlerde kontrol edebilirsiniz caddedeki tum evlere tıklayın hangisi olduğu onemli değil hepsinde TurkNet altyapısı mevcut ama benim binamın adresini sectiğinizde altyapının olmadığını goruyorsunuz. En kısa surede altyapımın gelmesini umuyorum.

Dosya Ekleri fiberbilgisi.png 64,1 KB · Goruntuleme: 80

gel artık gigafiber.png 33,9 KB · Goruntuleme: 78

GigaBilgisi.png 244,3 KB · Goruntuleme: 78

binalar1.png 110,4 KB · Goruntuleme: 3