Herkese merhaba,

Mart ayından beri TurkNet kullanıcısıyım. Turk Telekom fiber altyapısı uzerinden hizmet alıyorum. Onceki internetim Turksat Kablonet'di. Şu anki internetimden genel olarak memnunum. Fakat yaşadığım tuhaf bir sorun var. Maalesef, TurkNet'e arıza kaydı acmama rağmen derdimi anlatacak teknik bir eleman bulamadım. Sorunu kısaca tarif edeyim.

Guvenlik kameralarını izlemek icin dahua markasının iOS uzerinden dmss programını kullanıyorum. Kameralarıın bağlantı sistemi yerine gore statik IP veya Dahua'nın sağladığı p2p kodu uzerinden yapılabiliyor. Ne zaman bu programa girip herhangi bir kamerayı acsam internet erişimim kısa sureli kesiliyor. Programı kapadıktan ortalama 2-3 dk sonra internet normale donuyor. Bazen kamerayı acar acmaz bazen bir sure izledikten sonra bu kesinti oluyor. Ama genel olarak muhakkak bir kesinti yaşanıyor. Gozlemime gore ozellikle p2p yoluyla bağlandığım kameralarda bu sorun yaşanıyor. Ama bazen statik IP ile bağlandığım kameraları actığımda da bu sorunu gozlemledim.

Bu sorun Kablonet'te yaşanmıyordu. Ayrıca farklı bir adreste yine Turk Telekom altyapısıyla kullandığım Millenicom VDSL internet hizmetinde bu sorunu yaşamıyorum. Bu guvenlik sistemlerini uzun yıllardır kullanıyorum. Daha once boyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Benzer durumu yaşayan ya da cozum onerisi olanlar paylaşabilirse sevinirim.