Ping sorunu şoyle. Oyunlar da anlık 300 mslere fırlayıp, anında 70 ms değerlere duşuyorum. Tabii bu oyunundan oyuna ping değerleri değişir ama her oyunda durum boyle. PUBG'de 20 ms alıyorum. Download esnasında 90 100'lere fırlıyor mesela. En garip yaşadığım ping olayı ise Discord uzerinden muzik botu aracılığıyla muzik dinliyorum. İndirme yaptığım esnada Discord ping derlerim 28 ms civarların da ama muzik pingden dolayı nasıl tarif etsem ses kasıyor gibi. Download bittiğinde sorun ortadan kalkıyor. Hız testi yaptığımda da durum aynı. Ben işin icinden cıkamadım. Modem de QoS kapalı duruyor. Başka hicbir ayara dokunmadan acsam, modem kendi kararlılığı ile başarılı bir sonuc elde eder miyim? Ya da farklı bir onerisi olan var mı?
Buraya birkac fotoğraf atacağım. Oncelikle ilk resimde ki ping değeri normal değer. 2. fotoğraf da download esnasında artan ping değeri. Download sırasında ping 30 ms artar iken uploadda ise değer fotoğrafdaki gibi oluyor. 3. fotoğraf ise download esnasında bilgisayarım internet tarafında darboğaz mı yaşıyor acaba diye duşunmeme neden oldu onun icin atıyorum. 4. fotoğraf da her şey acık iken (oyun, muzik vb) yapılan bufferbloat testi. En sonuncusu ise her şeyi kapatıp, modemi resetledikden sonra aldığım değer.
Dosya Ekleri