a.q" Deyiminin Asıl anlamı
--------------------------------------------------------------------------------
Forumların, MSN goruşmelerinin vazgecilmezi ** yanlış kullanılan harf kombinasyonları Listesinde birinci.
Yanlış anlaşılma sonucu "**"nun itibari sarsılmıştır. Bu konuya acıklık getirmek icin bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim.
** ne demek?
**`nun acılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = alıntı yapılamaz!
** ne gibi durumlarda kullanılır?
**, diğer bir uyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela:
Paylaşımların icin teşekkurler **
Acıklaması: O kadar alcak gonulluyum ki, mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gosterdiğim ve yorum yaptığım icin teşekkur etmene gerek yok.
Başım ağrıyor **
Acıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp gecmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen gecmiş olsun diyince gecmiş mı oluyor?`Hayır. Onun icin mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=**)
Galatasaray Fenerbahceden iyi **
Acıklaması: Ben bu konuda o kadar eminimki, senin alıntı yapıp bana aksini savunman icin hic bir neden yok, hic zahmet edip alıntı yapma istemiyorum!
Bu konu o kadar cok insanı rahatsız ediyor ki, Mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak mumkun. Bu grupların geneline "** cocukları" deniliyor.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- "a.q" Kelimesinin Asıl anlamı