Jean pantolonunuzu her gun aynı şekilde giymekten sıkıldınız mı? Stil ikonu Alexa Chung ’ın sizin icin bir sezon dolusu fikri var ve yepyeni bir jean koleksiyonu!

Fotoğraf: Matt Irwin
Moda Editoru: Stella Greenspan
Chung burada yetmişlerin geniş pacalarını dar balıkcı yaka kazak ve sivri burunlu, bağcıklı duz ayakkabılarla kullanıyor.
Alexa Chung jean ’den iyi anlıyor. Ne kadar iyi olduğunu mu soruyorsunuz? Gecenlerde bir salı oğleden sonra New York ’taki Marlton Hotel ’de domatesli spagettisini yerken “Gulunc ama ceplerin konumu o kadar onemli ki” diye anlattı 31 yaşındaki Chung coşkuyla. “Cep yukarı cıktıkca popo buyur. Cok aşağıda kalırsa bel yuksekliği kaybolur. Ortalarda ve hafiften eğimliyse olduğundan daha guzel gosterir.” Başka bir deyişle? Kendisi uzmandan da ote!
Bugunlerde denime kafayı takan sadece Chung değil. İlkbahar podyumları maviyle yıkanmıştı: Gucci ’deki gomlek elbiseler, Chloé ’deki tulumlar, Burberry ’deki ceketler. Ve şimdi listeye bir yenisini ekleyebilirsiniz; fırfırlı elbiseden kısa pacalı pantolonlara dek denim urunlerinden oluşan yeni Alexa Chung for AG koleksiyonu. Uzun suredir jean ile ilgili her şeyde poster kızı olan Chung (bu sayfalardaki fotoğraflarına goz atın) denim şirketiyle yaptığı işbirliğinin vucuduna uygun formu bulamamanın yarattığı hayal kırıklığından doğduğunda ısrarlı. “Kesimler ve yıkama yontemleri konusunda detaycıyım ve doğru formu bulmak zor” diyor. “Bacaklarım sıska, ama basenlerim ve kalcam var.” (Hayır, biz ikisini de gormuyoruz!)
Daha fazlasını duymak ister misiniz? Televizyon sunucusu, model, yazar ve tasarımcı denim konusundaki bam tellerini, jean ikonlarını ve yanlardan fırlayan simit sorunsalının sonsuza dek nasıl yok edilebileceğini anlattı. Doğal olarak uzerinde jean vardı! Sol tarafta duran pantolonu gostererek “Bunlar Revolution” diyor. “Pacaları hafifce bol kesime sahip. George Harrison ’ın ne giyebileceği baz alınarak tasarlandı. Bu model benim ruya jean ’im.” İşte Alexa Chung ’ın jean ’ler hakkındaki diğer doğruları...
Jean'ler Havaalanı Testini Gecmek Zorunda
“Jean denerken daima bovlinge gittiğimde arkadan bakan erkeklere nasıl goruneceğini duşunurum. Benim icin bir diğer onemli yer de havaalanları. Cunku Londra ’dan New York City ’ye ucan VS 45 ’te (Virgin Atlantic ’in Londra-New York hattı ucuş numarası) yaşıyorum. Denim ceketimi de seyahat icin tasarladım. Bence havaalanında şık olmak goz kamaştırıcı.

Oğlan cocuklarına ozgu bu kıyafeti giymenin anahtarı mı? Dar kesimli olanları tercih edin, yuksek topuklar ve zarif bir cantayla tamamlayın.
Oğlan Cocuğu gibi Gorunmeden Salopet Giyebilirsiniz
“Ruya giyim senaryom dolgu topuklu sandaletler ve kucuk kırmızı bir cantayla tamamlanan şeffaf bir ustle giyilmiş salopet. Son gunlerde tam 90 ’lar havasındayım.”
Denim Stili İkonu bile Denim Stili İkonlarına İhtiyac Duyar
“Kendilerine karşı durust olan insanları seviyorum: Mick Jagger, Keith Richards, Jane Birkin, Charlotte Rampling, Francoise Hardy ve Kate Moss. Kimse Patti Smith gibi jean giyemez. Rihanna yeni favorim. Buyuleyici bir kadın ve sıkıcı kıyafetlerin muhteşem gorunmesini sağlıyor. Ona kafayı taktım.”
Erkeklerden Odunc Almak İyidir
“Bu koleksiyonda coğunlukla AG ’nin erkek materyalini kullandım cunku daha sağlam olsun istedim. Kumaşı fazla eskitmek ucuz gorunmesine neden oluyor. Cok fazla strec ozelliği ise en kotusu; şeklini kaybedip sarkıyor. Elastikiyet ozelliği asla pamuklu olmasının onune gecmemeli.”

Acil denim guncellemesi! Şambre kumaştan erkek gomleğini daha parlak bir şekle burundurun. İşe ya da nereye isterseniz oraya giyin!
Skinny Olmedi; Sadece Daha Yuksek Bele İhtiyac Var
“Belleri tumden yukselttim. AG genellikle fermuarda 21,5 santimetre civarını tercih ediyor. Ben onu neredeyse 24 santimetreye cıkardım. Yuksek belin cok daha rahat olduğunu duşunuyorum. Arkadan yağlarımın fırlamasını sevmiyorum. Duşuk belli jean ’ler kimseye yakışmıyor.”
‘Gunduzden Geceye'yi Unut – Chung Geceden Gunduze Tasarlıyor
“Şambre kumaştan Honey elbise adını erkek kardeşimin kız arkadaşından aldı. ‘Gunduzden geceye ’ gibi terimlerden nefret ederim cunku bunu dergilerin uydurduğunu duşunurum, ama aslında doğru bir tarafı var. Bazen hazırlıksız yakalanırsınız ve gunduz vakti dışarıdasınızdır ve sonra gece coker. Ya da ertesi gun olur. Geceden gunduze. Nasıl olur da kimse bundan bahsetmez? İşte 2015 kadını!”
Pasaklı Halleri Var ve Biz de Onu Bu Yuzden Seviyoruz
“Paparazzilerle en kotu anımı doğum gunumde yaşadım; metroya biniyordum ve sanırım elim kolum cok doluydu ve bilet almaya gittiğimde kahvem uzerime dokuldu. Cantamdan yedek corabımı bulup uzerimi silmeye calışırken klik, klik, klik seslerini duydum. Ertesi gun bir derginin sayfalarını cevirirken Olivia Palermo ’nun bir fotoğrafını gordum; skinny jean ve sivri burunlu ayakkabılarıyla acayip guzel ve derli toplu gorunuyordu. Bu cok hoş diye duşundum. Ozel gunlerde iki dirhem bir cekirdek olabilirim ama normal gunlerde metroda ustume kahve dokmekle meşgulum.”

Fotoğraf: Getty Images Turkey
Gelecekte Bir Alexa Chung Markası Goruyor
“Kesinlikle bir gun bir markam olsun istiyorum. Sorun şu ki boyle seckin bir dunyaya adım atmaya henuz hazır hissetmiyorum kendimi. Farklı şeylerle ilgilenmeyi seviyorum. Ve eğer markanın adını Alexa Chung koyarsam kendimden sıkılırım diye korkuyorum.”

Fotoğraf: Getty Images Turkey
vogue.com.tr