01.05.2017 Tarihinde annemim uzerine abonelik olan; Dsmart yalın internetimizi taahhutumuzun 8 ay kalmasına rağmen iptal ettirdim. Başta iptal etmemek icin; Vay efendim AKN'nizi 150-200 GB yapalım fatura yukselmesin vs bir saat boyunca dil doktuler. 50 GB AKN ve dsmart tv icin 73 TL odediğim fatura, 75 GB AKN'ye yukselttiler uc ay oyle kullandım ve faturam 83 TL oldu. Şimdi kapatacağım istemiyorum dediğimde ise; AKN'nizi 200 GB yapalım fiyat değişmeyecek dedi dsmart. Madem yapacaktınız neden 3 ay boyunca bana 75 GB AKN verdiniz ? Neden faturam yukseldi ? İllallah geldi kurtuldum neyse surecten bahsedeyim. Bir cok yerde turknet'i n cozum merkezinin kotu olduğu, aktivasyon suresinin yavaş olduğu yazmakta. Belkide benim altyapım olduğu icin hızlı olmuştur bilemiyorum.

03.05.2017 Belgeleri imzalayıp, nufus cuzdanı fotokobisini cekip kargoladım.
05.05.2017 Kargo ellerine ulaştı. Araya hafta sonu girdiği icin belgeler kontrol edilmedi
08.05.2017 75 Megabit 150 GB AKN paketim aktif oldu. Belgeler kontrol edildi telefon ve internet hattım acıldı.

Arkadaşlar, vDSL modemim olmadığı icin modemimde DSL ve ethernet ışığı yanmadı. Turknet muşteri hizmetlerini aradığımda; Beyefendi modeminiz vDSL desteklemiyorsa o yuzden erişim sağlayamıyorsunuz. Dilerseniz 16 megabit aDSL paketine geciş yapalım interneti kullanmaya başlayabilirsiniz. VDSL modem temin ettiğinizde, online işlemlerden yada bizi arayarak paketinizi 75 megabite ucretsiz yukseltebilirsiniz. Bende oyle yaptım kabul ettim. Sonucta dsmartta 16 megabitlik bir paketti hızım 8/9 dan yukarı cıkmıyordu.

09.05.2017 08.00'da uyandım ve DSL/ethernet ışığım yanıyordu modemde. Belkide daha erken saatlerde aktif etmişlerdi değişikliği santralden. İnternet hızım şu şekilde;

Aynı hız/yuksek kota/ vDSL modem alınca hızım 75 megabit olacak/aylık her yone evden 1000 dk (444 ve 0850 hatlar yurtdışı aramalar dahil/ Daha ne isterim. Şuanlık memnunum aklına takılan soru var ise sorabilirsiniz

02:30 Akn'siz hız testim herhangi bir yavaşlatma soz konusu değil.