Yaklaşık 13 yıldır TTnet kullanıyordum. Bir kac ay once 150 GB kota icin Turknet'e gectim. İstediğim Vdsl2 idi ama kablo şebekemin desteklemediğini soylediler ve TTnet'ten beri kullandığım 16 mbit ile devam etmem onerildi. Zaman zaman ufak tefek sorunlar yaşamama rağmen bir kac aydır kullanıyordum.

Sonra bir gun telefonuma bir mesaj geldi. Turknet'in bir calışma yapacağı ve internetimin bir kac saatliğine kesileceği soylendi. İnternetim geldiğinde bir de baktım ki VDSL2'ye gecmişim! Hat değerlerime baktım hemen. 16 mbit ADSL zamanları max kullanılabilir hız 17 mbit gorunuyordu. Şimdi ise Vdsl2 olarak hattın 34 mbit, kullanılabilir olarak da 50 mbit yazdığını gordum. Upload ise 5 mbit ve kullanılabilir 10 mbit civarı gorunuyordu.

Hemen speedtest yaptım. Ama hızım hÂl 16 mbit Adsl gibiydi. Aradım Turknet'i durumu anlattım. Zamanında istedim vermediniz, şimdi kendiliğinden oldu dedim. Kontrol edelim dediler ve şimdi hallettik deyip modemi kapatıp acmamı istediler. Bir kac goruşme sonrasında 32 mbit olarak kullanmaya başladım. (O ayın sonunda şimdi hatırlamıyorum ama 10 lira civarı bir hizmet aktarım bedeli yansıttılar faturaya)

İki gun once ise asıl konumuz olan AKK'siz erişim icin arandım robot operator tarafından. Bulunduğum bolgede interneti AKK'siz kullanabileceğim soylendi. Destek hattından arayıp teyit etmek istedim. Aynı şartlarla devam edebilecek miyim dedim. Fiyat, hız, taahhutsuz kalma meselesini falan sordum. Evet dediler. Ben de gectim.

Kota sorgulama kısmına girip kontrol ettiğimde ise hattımın 100 mbit'e cıkarıldığını gordum. Ama maalesef şebekem en fazla 40-50 mbit civarı taşıyabiliyor. O da zaman zaman hız duşmesi ve CRC artması ile. Ama 2-3 gunde bir modemi kapatıp acmak suretiyle yine yuksek hızlara ulaşabiliyorum şukur.

Santrale uzaklığım kuş ucuşu 1 km bile değil. Hava yağmurlu olmadığı zamanlarda hızım fena değil. Ama yağış olunca sıkıntılar başlıyor. Kablo bana gelene kadar bir yerlerde ıslanıyor sanırım. Saha dolabı ile ev arasını kontrol ettim ama otesini goremiyorum malum.

Sonuc olarak bazı akşamlar sanırım sistem yoğunluktan dolayı bazen de şebeke sorunları sebebi ile hızın duşmesini saymazsak ben memnunum.

Belki biraz uzattım ama paylaşmak istedim