Merhaba bir suru Turk bir o kadar da yabancı kanallara baktım ancak sade ve guzel bir şekilde uygulama nasıl ceviri yapılır anlatan yok. Android Studio uzerinden gosterenler var ama onları anlayamadım. Bir mobil uygulama ceviride yardımcı olmak isteyenler icin bolum koymuş mail gonderim ve bana dosyayı yolladılar. Bu dosya Google Sheets Online olarak geldi. Mail icinde bana yapacaklarımı anlatmışlar ancak bir konuyu anlayamadım ve yaptığım doğru mu bir sormak istedim. Hem ileride ceviri yapmak isteyen kişiler icin Turkce bir konu cıkmış olacak.

Dedikleri:
"Text, as highlighted below in yellow, is the only text that needs to be translated, in the second example, %s, %d, etc all such values will GET filled later by user, so take care of those cases of strings while doing contextual/meaningful translations."

app usage

uygulama kullanımı

Bu şekilde cevirisini yaptım.

usage (goal: %s)

Ama bu şekilde olanları atladım bunlarda ne yapacağım goal ve usage kelimesini cevirip diğer yerlere ellemeyecek miyim?

Ve bunları attıkları dosya uzerine yazıyorum Android Studio kullanmama gerek var mı?

running (%1$dh %2$dm left)

Ve bu parantez icini nasıl cevireceğim?

İlk 3 satırdan ornek olarak eklediğim goruntuye bakar mısınız doğru mu? İngilizce kelimeleri sildim Turkce kelimeleri ekledim.

3M0b4J.png 3M0b4J Fotoğrafı, resimleri, fotoğrafları
bit.ly