Ben hamile olduğumu Pazar 01 Mart 2015'de, evde yapılmış bir digital gebelik testi ile oğrendim.
İlk once demek isterim ki ben de evlenince ilk 2 yıl cocuk istemiyorum diyenlerdendim. Hayır ...kazara olmadı. 6 ay evliğimizin cok iyi gittiğini gordukten sonra bizde 2015 Şubat ayında cocuk yapmaya karar verdik. Gercekten Ocak ayında cok cok araştırma yaptım. 2 sene cocuğu olmayanlar, ilk denemede hamile kalanlar,tup bebek yapanlar, aklınıza gelebilecek herşeyi okudum. Bu yuzden de nasılsa hemen olmayacak diyerek adet gunluğume bakıp denemelere başladık.
Şubat ayının 2 sinde regl donemim başladı ve 5 inde bitti. 25 gunde bir adet gorduğum icin 11-12-13 Şubat gunleri ovulasyon gunum olduğunu biliyordum (bir dahaki adet gununden 14 gun geriye sayıyoruz). Bunun tabi herkes icin gecerli olmadığını oğrenerek, vajinal akıntımı gozlemlemeye başladım. (Yumurta akı gibi parmaklarda uzayan, yapışkan ve şeffaf sıvı o ayın hangi gunlerinde ovulasyon olacağını gosterir)
İlişkiye elince ...o kadar cok şey okudum ki. İnanın hangisini yapsam şaşırdım. Hergun ilişki diyenler. 2 gunde bir diyenler. Sadece Ovulasyon gunu diyenler... Takvimim Ovulasyon gununu 12 Şubat olarak belirledi. Doğru olduğuna inanıyordum cunku adetim hep gunluğumde tutar, ve hic bir zaman erken ve ya gec olmaz. ( 1 senedir aynı programda tutuyorum)
Nezaman ilşkiye girdik:
7 Şubat - İlişki oldu fakat boşalma olmadı (spermleri yeniledik ve erkek cocuğu duşunduğumuz icin bu gun boşalma olmadı)
10 Şubat - İlişki oldu, boşalma olmadı cunku başımıza cok komi birşey geldi

11 Şubat - boşalma oldu (en verimli gun- ovulasyondan bir onceki gun, yani spermlerin oraya vardığında dollenmeye hazır yumurta bulacağı gun)
13 Şubat - boşalma oldu
Yani sadece 2 gunden birinde hamile kaldım.
Hamilelik testi yaptığımda bir haftalığına gittiğim Yurtdışında ailemin yanındaydım. Aynı gun Eşimin yanına; Turkiyeye donecektim. Adetimin gelmesi gerektiği gun bir test yaptım ve Negatif cıktı. Daha sonra adetimin 2 gun gecikmesi ile 1 Marta tekrar test yaptım. ve Digital "Pregnant 1-2" dedi. Yani 2 haftalık hamileydim. Ağladım... ağladım... okadar ağladım ki. Cunku okuduklarım beni cok etkilemişti.
Eşime zaten supriz yapmayı onceden hayal ediyordum. Kendisine "olmadı işte, adet oldum" diyerek kandırdım. Aslında bende hamile olduğumu oğrenmeden gercekten adet olucam sandım. Cenemin sol tarafında sivilcem cıkmıştı, kendimi hep ıslak hissediyor ve karın ağrıları yaşıyordum. Eşimde olsun ilk denememizdi tekrar yaparız dedi.
Havalimanına geldim ve eşim beni aldı. Ona cok guzel bir hediye aldığımı soyledim. Eve girer girmez cıkardım. (butun gun baktım teste bu arada, acaba test sonucu silinmişmidir diye, şansıma silinmedi) Once anlamadı ne ? dedi. Hamileyim dedimm. Cok sevindi! Bu gun hemde akşam saatlerinde tekrar test yaptım ve belirgin 2 adet kırmızı cizgi cıktı.
Cocuk yapmaya karar verdiğimde olduğu gibi, once Rabbime şukur ettim. Belki cok erken sevinmek icin ama şukurki boyle guzel bir hissi yaşıyorum.
Bu arada etramızda cok kız cocuğu olduğu icin biz de bir erkek olsun istedik. Fakat erkek de olsa kız da olsa inanın sağlıklı olması en buyuk temennim.
Burada yaşadıklarımı paylaşmak isterim. Cocuk deneyenlere tek tavsiyem cok olumsuz şeyler okumamanız. Ben ilk denemede bile kendimi o kadar strese sokdum ve hic deymezmiş.
Sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım. Rabbim cocuk isteyen herkesin yar ve yardımcısı olsun.