cozumumuz: nemlendirici doğal yağ uygulamak.
koşullar ise:
1- erken onlem almalısınız.
2- sureklilik şart. yani her gun, her gun, her gun. bir gunu dahi aksatmayın.
3- doğal urun kullanımı cok onemli. cunku cildinizin absorbe ettiği şeyler bebeğinize gidiyor.
4- karnınızın her yerine surmelisiniz. alt ve yanlar da dahil.
hic oyle hamileler icin catlak kremleri ile vakit kaybetmedim. doğal urunlerine guvendiğim bir markadan cilt nemlendirici bakım yağı edindim. doktoruma danıştığımda, hindistan cevizi yağı, badem yağı veya lavanta yağı onermişti. 22.haftadan itibaren karnım belirgin bicimde buyuyordu. ben de tam o zaman başladım. her gun ama her gun bu yağı karnıma surdum. her gun duş almaya ozen gosteriyordum, cunku zaten mevsim de yazdı. bazı gunler iki kez uyguluyordum cunku cildimin kuruduğunu hissediyordum. işin sırrı ve puf noktası, karnınızın her an nemli olması ve asla kurumasına izin vermemek.
şimdi bazılarınız diyecek ki, belki de genetik olarak yatkın değilsin. aksine genetik olarak catlaklara hayli yatkınım. bunu goğuslerime erken mudahale etmeyerek deneyimledim maalesef ve goğuslerimde catlaklar oluştu. goğuslerime arada bir yağ suruyordum, aklıma geldikce. malumunuz, hamileliğin ilk 3 ayı, en hızlı buyuyen şey goğusler. o kadar hızlı bir buyumeye, nemlendici yağ desteği gerekliydi fakat ben maalesef akıl edemedim.
evet sevgili hamişler, siz de deneyimlerinizi paylaşın isterseniz. umarım taze hamişlere faydası dokunur