Oncelikle merhaba sosyal, kablolu bir kulaklığı PC'ye bağladığınızda daha yuksek ses ve daha iyi bir ses deneyimi yaşadığınızı fark etmişsinizdir. Ya da Bluetooth kulaklıklardan sesin az gelmesinden şikayetcisinizdir. Ben EQ ayarı yaptığımda sesin kısılmasından şikayetciydim keza zaten bunu bilen kişilerde vardır. Oncelikle bu işlem icin cihazınızın kok (root) yetkisine ve TWRP gibi bir kurtarma moduna sahip olması gerekiyor. Ben, MIUI 12.0.4.0 (Android 10) versiyonu bulunan Poco F2 Pro 6/128G cihazımda başarıyla kurup kullandım.

Onemli uyarı: Cihazınızın başına gelebilecek hasardan ve veri silinmesinden veya herhangi başka bir hata konusunda asla sorumluluk kabul etmemekteyim. Zaten cihazınızda kok erişimi varsa bunları biliyorsunuzdur.

Konu XDA Developers forumundan alınmıştır. Orada İngilizce anlatıldığı icin ben Turkceye cevirip anlatmak istedim.

[6.0-12.0][Magisk]Dolby Digital Plus[upd.20211005] Dolby Digital Plus for 9.0-12.0 OS Need selinux permissive Hi. I present the mod Dolby Digital Plus (interface and functionality is the same as that of Dolby Atmos). Theoretically should work on OS 6.0-9.0. I checked only on Oreo and Pie...
forum.xda-developers.com

Her şey sıfırlanarak ya da TWRP yukleyip kok erişimi sağlayacaklar icin kurulum:

Bu linkten [MM-P] ve [Uninstaller] ZIP dosyalarını indirin. Downloads for : -Android- Generic Device/Other | AndroidFileHost.com | Download GApps, Roms, Kernels, Themes, Firmware and more. Free file hosting for all Android developers. Iki dosyayı da ya SD kartınızın icine ya da aparat kullanıp USB'ye aktarın. Yazılımınız sıfırlandıktan sonra sisteminizi başlatmadan [MM-P] olan dosyayı TWRP ile yukluyoruz. Sistemi başlatıp kurulumu yaptığınızda uygulama olarak gelecektir. Artık varsayılan EQ programınız Dolby digital Plus oldu. Dilediğiniz ayarı ses kalitesi duşmeden yapabilir, istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer kaldırmak isterseniz TWRP uzerinden indirdiğiniz Uninstaller dosyasını kurmanız yeterlidir. Hali hazırda Magisk kurulu kok erişimi olan cihazlar icin kurulum:

Bu linkten cihazınızın Android versiyonu ile uyumlu olan dosyayı indirin. Dolby Digital Plus - Google Drive Android 10 oncesi icin Oreo-Piedolby digital plus_v.6.5 versiyonunu indirin. Android 10 ve sonrası icin Q-10Dolby_Digital_Plusv.7.3 versiyonunu indirin. Dosyanızı indirdikten sonra Magisk Manager'a girin. Moduller sekmesine girip, dahili depolamadan yukle tuşuna tıklayın. Dosyanızı bulup secin. Yuklemeye otomatik başlayacaktır. Bittikten sonra yeniden başlat tuşuna tıklayın. Artık varsayılan EQ programınız Dolby Digital Plus oldu. Dilediğiniz ayarı ses kalitesi duşmeden yapabilir, istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz. Magisk ile modulu devre dışı bırakabilir ya da kaldırabilirsiniz. Benim cihazımda 6.7 surumu kuruluydu. Size anlatırken olabildiğince doğru yapabilmeniz icin kendim de 7.3 versiyonuna yukselttim. Hoparlorlerde ses sıkıntı cıkartabiliyor ve eko yapabiliyor tavsiyem sadece kulaklık ile kullanmanız yonundedir. Sadece sesi az olan hoparlorlerde denenebilir. Şu an sadece Poco F2 Pro ile deneyebildim cihazlarınızda calışması konusunda kesin bir şey soyleyemeyeceğim. Aşağıda ekran goruntulerinden inceleyebilirsiniz.
Umarım kok erişimi gerektiren işlemler yasak değildir sosyal uzerinde. Cunku bu sorunu yaşayanlar icin tek cozum bu.
Uygulama menusu ve kullanımı:

Widget ekleme:

Modulu kaldırma: