Merhaba bayanlar şimdi en baştan hikayemi anlatacağım.
Evleneli 2 yil 3 ay oldu. Evlendigimiz zamandan beri cocuk istediğimiz icin hic korunmadik. Adetlerim de cok duzensizdi. Evlendikten sonra 1 yil icinde toplam 5 kere adet olmuştum.
Ilk 1 yil cocuk olmadan bu şekilde devam etti. 2. Yıla girdiğimizde 1. Yildonumumuzde artık bir problem var sanırım diyerek ilk kez doktora gitmiş bulundum. Adet duzensizliğim var ve cocuk istiyorum dedim doktora.
Tabi 2 Aydr adet olmamıştım ilk once bi beta hcg yapalım emin olalım snra ona gore davranalım dedi. Boylelikle ilk beta hcg yapıldı sonuc koca bi negatif. Neyse beni muayene odasına aldı vajinal muayene edecek. Bir yandan da hic kilo vermeyi duşundun mu sorusunu yoneltti doktor. Evet dedim vermeye calışıyorum. Polikistik over var sende dedi. Hamile kalman cok zor. Kilo vermelisin ben sana birşey yapamam deyip endokrinoloji uzmanına yonlendirdi. Ha bir de tarlusal verdi adet olmak icin. İctim ve adet oldum. Haa bu arada ne hormon testi be bisey.
Evet duyuyordum pko hastalığını ama nerden bilebilirdim ki bende de olduğunu...
Eve geldim ağladım biraz uzuldum. Hani hamile kalmn cok zor dedi ya en cok da o uzdu sanırım.
Neyse karar verdim endokrinoloji uzmanına gitmeye karar verdim. Ama adamın her hareketine bi gıcık kaptım. Kilomu olcuyor " Ayyy cok kiloluuusuuuoonn "
"Ayyyyhh cok catlağın var. Bu bir hastalık belirtisi olabilir "
"Aayyyhh tuylenmen cok fazla "
Yemin ediyorum adamın her hareketine gıcık kaptım hic icime sinmedi ve bidaha da gitmedim.
Aradan 2 ay gecti ben gene adet olamıyorum. Napcm napicam diye duşunurken tekrar doktor araştırmalarına girdim. Hedefim iyi bir doktor bulmaktı. Baya arastrdiktan sonra icime sinen insallh iyi olur dediğim bir doktordan randevumu aldım.
Gun geldi cattı ve usulca girdim doktorun odasına "hoşgeldiniz .... Hanım buyrun oturun nasılsınız" dedi. Zaten pozitifligi sarmıştı beni inşallah bu doktorla olacak dedim. "Hoş bulduk doktor hanim. İyiyim inşallah daha iyi olacağım" diye girdik konuya. Anlattım herşeyi adet duzensizliğim olduğunu hamile kalmak istediğimi falan filan. Tamm dedi ilk once hormon testlerini yapalım. Vajinal muayene edelim falan filan oda pko olduğum kanısına vardı. Hormon testlerim fena değildi ama ınsulun direncim cok yuksekti tabi kiloda var. Kiloda tetikliyor pkoyu. Bana hemen gluopchage şeker ilacı yazdı. Dedi ki bunu duzenli kullanmalisin. Hem senin direncini kıracak hem kilo vermeni sağlayacak. Hemde yumurta tembelliğini yok edip yumurtalıklarini calıştıracak dedi. 3 ay duzenli kullan sonra gel tedaviye baslarz olmazsa dedi. Tamam dedim başladım kullanmaya. Bu 3 ayda toplam 15 18 kilo arası verdim.
3 ay oldu ve ben gene doktorun yolunu tuttum ve adetim de duzene girmişti bu arada. En gec 40 gunde bir adet oluyordum. Evet dedi doktor iyi gidiyoruz şimdi klomene başlayacağız tamam dedim ve klomen ictim o ay. Ve o ayın sonunda hamile olduğumu oğrendim benim icin muthiş bişeydi bu cok mutluydum. Tabi bu mutluluğum 3 5 gun surdu kanamam oldu ve vucudum attı gebeliği meğersem kimyasal gebelikmis. Meğer adetin en az 1 hafta gecmeden sevinmenek gerekmiş.
Neyse aradan 2 ay gecti tekrar klomen denedik. Aynı zamanda inofolic şaseye de başladım ve O ay ovitrelle catlatma iğnesi de oldum. Ve gene kocaman bir negatiiiiffff.
Aradan 1 ay gecti tekrar doktorun yolunu tuttum. Tabi gluopchage ve inofolic icmeye devam ediyorum. Doktora dedim napicaz tekrar klomen kullansak olmaz mı? ? Olmaz dedi. Cok sık kullanmak iyi değil onu kullanmayacağız başka ilaclar deneyeceğiz ama bunun oncesinde hsg cekelim oyle yolumuza devam edelim. Tamam dedim doktora guvenerek ve 14 haziran da hsg cekildim. Bu arada ramazan ayıydi gunler benim icin yoğun geciyordu iftar davetleri. Biz gidiyoruz onlar geliyor. Yoğun bir misafr trafiği oruc da tutuyorum. Hergun kuran imi okumaya calışıyorum hatime başladım Rabbime yoneldim. Kafam bayağı dağıldı. Dilimde surekli dua dua dua. ..
Hsg den sonra doktorum ilişki kısıtlaması gormedi. Ve hsg den 1 gun snra biz 2 gun de bir ilişkiye devam ettik. İlişki oluyordu ben yarım saat 1 saat yatıyordum ve kalkıp duş alıyordum malum sahur olmadan temizleniyordum. Yumurtlama gunlerini de iliskiye gecirdik yumurtlama bitti ve ben 12 15 gunluğune tatile gittim ailem ve arkadaşlarım bayram tatili olacaktı bu. Deniz kum guneş gezecektim bol bol.
Ve oyle de oldu gezdim tozdum. Adetim de gecmişti tatilde test yapmadım amaannnnn evde yaparm boşver dedim ve gecti adetim baya. Neyse tatil bitti evime geldim test yaptım hemen bi de ne goreyim koca bir pozitiiffff. !!!! Şaşkınım ne yapacağımı bilmiyorum. Hemen ertesi gun kan testi yaptrdim ve hamileydim inanamadım. Değerlerim de 2 gunde bir 2 2 bucuk katLatince iyice inandım hamile olduğuma. Aradan 15 gun gecti keseyi gordum
1 hafta gecti bebeği gordum ve kalp atışını duydum )
Şukurler olsun Rabbime ne kadar şukur etsem az . Acılarım bitmişti sabahları mutlu uyanmaya başladım. Cok şukur cok şukur cook şukur....
Bu zamana kadar yapmadığım şey kalmamıştı.
Belime bi kac defa yakı yaktım
Birkac defa soğan kuru uyguladım
2 kere bal tarcın corek otu yedim
2 defa adetin 2. Gununden 10 gun boyunca kuru incir yedim
Daha aklıma gelmeyen bi suru şey. Şukurler olsun. Ve en buyuk duam Rabbim isteyen herkese nasip etsin ve ben bebeğime sağlıklı bi şekilde kavuşayim inşallah. Hayattaki hicbirsey beni bu kadar mutlu etmedi. Her gunum her saniyem bebek bebek diye duşunmekle geciyordu. Sağolsun etrafımdaki insanların da buna katkısı olmadı degilll! !!! Allaha havale ettim herkesi. Herşeyi kenara cektim ve sağlıkla bebeğimin gelmesini istiyorum. Kimseye akıl verecek bir ayarım yok cunku bende bilmiyorum nasıl oldu acayip takıntılı bi insanım cunku manyak gibi herşeyi kafama takarım. Rabbim ol dedi ve oldu! !
Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Bİraz uzun oldu kusura bakmayın yasadiklarimi anlatmak istedim en baştan sona kadar. Unutmayın rabbimden başka bu dunyada kimsemiz yok. Bizi en iyi bilen ve en cok duşunen odur . Allah herkesin yardımcısı olsun .
Selam, sevgi ve dua ile....