Hakemler Bizde
Bir devrin tum as ve klas futbolcuları cennette buluşmuş. Cennetin baş meleği de futbol meraklısıymış. Şeytanı cağırtmış: -"Cennetle cehennem arasında bir mac duzenleyelim ne dersin?" -"Boşuna oynamayalım, biz kazanırız", demiş şeytan. -"Olur mu en iyi futbolcular bizde, ne kadar da kotu futbolcu varsa sizde..." Şeytan şeytanca gulumsemiş: -"Ama butun hakemler de bizde..."
Eczacı Baba....
Kız erkek arkadaşını arayıp akşam yemeğe davet etmiş. Hem ailesiyle tanıştıracak, hem de ailesi dışarı cıktıktan sonra erkek arkadaşıyla birlikte olacakmış. Cocuk kız arkadaşının evine gitmeden once bir eczaneye uğrar. Eczacıya: - "Bana prezervatif verir misiniz?", der; eczacı da ne yapacağını sorar. Cocuk da kız arkadaşının evine gideceğini, kızın ailesi gittikten sonra birlikte olacaklarını soyler. Akşam yemek yemek icin masaya otururlar. Yemekten once dua edilir herkes yemeğe başlar ama cocuk hala dua ediyordur. Kız cocuğa, "ben senin bu kadar dindar olduğunu bilmiyordum", der. Cocuk da kıza: - "Ben de senin babanın eczacı olduğunu bilmiyordum!!!"
Temel ve Maymun...
Nasa uzay ussunde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gonullu başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak secilmiş. On elemede oldukca sıkı testleri gecen Temel; 3 aylik ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel'in ilk işi; kendisine sıkı sıkıya soylenildiği gibi zarfları acıp maymunun ve kendisinin gorev kartlarını okumak olmuş. Maymunun gorevleri: "Yerkure ile bağlantıyı surekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yorungedeki sapmaları ayarlamak; fuze icindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek..." diye devam ederken; okumaktan sıkılan Temel, kendi gorev kartını acmış : "Maymunu iyi besle!"
Pazarlık..
Kucuk Kayseriliye hocası sormuş :
- Altı kere altı?
- Otuz dokuz.
- Otur, sıfır.
Arkadaşı sorar :
- Bildiğin halde neden otuz dokuz dedin?
- Pazarlık edecektim, anlamadı...
Peki Ağam...
Koyun ağasının oğlu Temel komşu koyun ağasının kızına sevdalanır. Temel'in babası, amcaları toparlanıp komşu ağanın kızını istemeye giderler. Karşılama faslından sonra pazarlık başlar. Kızın babası ac gozlu olduğu gibi kızı vermeye de pek niyeti yoktur. İşi yokuşa surmeye başlar:
"5 inek, 1 boğa isterim."
Karşı taraf kızı almaya kararlıdır. "Veririz ağam."
"100 baş da koyun isterim."
"Veririz ağam."
"Dere boyundaki 5 tarlanızdan birini isterim."
"Veririz ağam."
Kızın babası iyice bastırır:
"6 metre altın kordon isterim."
Oğlan tarafı birbirine bakar:
"Onu da veririz ağam."
Kızın babası kendince son darbeyi vurur:
"Damatta 30 santimlik alet isterim." deyince oğlanın babası, amcaları yerlerinde şoyle bir kımıldanıp birbirlerine bakıp kaş goz ederler. Temel'in babası derin bir nefes alıp cevabı yapıştırır:
"KESTİRİRİZ BE AĞAM !"
İtfaiyeciler...
Temel ile Dursun Amerika'da itfaiye teskilatina girerler, yangin ihbari alinir. Cok katli bir binada kreste yangin cikmistir. itfaiyeci merdiveni calismaz.
Temel yukari cikar. Dursun asagida kalir. Temel asagida bekleyen
Dursun'un kucagiina cocuklari atmaya baslar. Temel atar, Dursun tutar,kaldirima koyar.
Bir cocuk, iki cocuk, uc cocuk, derken besinci zenci cocukdur..
Temel birakir, Dursun yakalamak icin kollarini acmaz. Cocuk paat yerde.
Tekrar at, tut kenara koy, tut at kenara koy. Temel yine zenci cocuk atar. Dursun yine tutmaz. Cocuk paat gene yerde..
Dursun yukari bagirir: "Yanıkları atma! yanıkları atma!"
Emeklilik...
Emeklilik işlemleri icin uğraşan Temel sigortaya şahsen başvurur. Gorevli kadın yaşını doğrulatmak icin bir kimlik belgesi sorunca Temel ceplerini arar, tarar ve cuzdanını evde unuttuğunu fark edince durumu anlatır.
Gorevli kadin
- Gomlek duğmelerinizi acın o zaman
der. Şaşıran Temel bir bir acar duğmeleri ve bembeyaz goğus kılları ortaya cıkınca gorevli kadın
- Tamam bu gorduğum yeterli
yanıtıyla evrakları onaylar. Şaşkınlık icinde eve gidip emeklilik işlerini nasıl hallettiğini eşine anlatır adamcağız. Eşinden gelen yanıt bir başka olur:
- Keşke pantalonunun duğmelerini acsaydın, o zaman bir de maluliyet farkı da alırdın...
devam edecekk....
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Fıkkkralarrrrrrrrrrrrrrrr.........