Uy sevgili uşağum Dursun
Allah´ın selamı ustine olsun...
Mektubu cok yavaş yazayrum, cunkim pilurum, cabuk okuyamazsun ! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şukur eyiyim, yeni bir iş puldum.
Emrimde yuze yakın adam var, hepisi da sessiz sedasuz, gendi hallerinde. Ne iş pulduğumi soraysan soyleyeceğum da patlama, mezarluk bekcisi oldum. Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, belli teğul. Hacan o yuzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin soyleyemeyrum. Temel emicen de tukan actı, o da otuza aldigini yirmibeşe vereyi surumden kazanaymiş oyle tedu. Bizim koye findukcularin Temel´i muhtar sectuk, akillu uşakdur da! Gecen gun hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.. Gecenlerde bir taksinin şoforu koye varmış, muhtari arayi,meğer yolda bir tavuk ezmiş sahibini sorayimiş. Muhtar Temel tavuğa bakmış, ha bu bizden teğildur, bizim koyde yassu tavuk yoktur, demiş.
Senin kucuğun Memet cok akilli bir uşak cıktı. Gecen gun tepeye varmış, elinde bir ip sallayup durayi. Anan, "Uy uşağum ne edersun oraya ?" demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş. Cektum oni akşam karşuma, anlat de bakayum şu hava durumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin ruzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlayimiş. Cok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta boyle akilli degildun! ula uşağum emicen Temel varidi ya varidi deyrum şimcik oldi fadume daha fazla doğurmasun deyi prezervatifmidur nedur ondan almış paketin ustunde yazayimiş başuna gecir deyi oda başuna
gecirmiş havasızlıkdan oldi Yaa işte boyle usağum.. Memlecetten sağa pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum..
Baki Hudaya emanet ol.
Baban
not: sağa para gondereceydim emme zarfı kapatmış idum koyamadum
Firar
Ufak bir suctan hapse duşen Temel'in koğuş arkadaşı sık sık hastalanmakta haftada bir doktora gitmektedir.Adamın doktordan her gelişinde bir uzvu kesilmektedir.Bir gun bacağı,sonra kolu,eli...Son gelişinde Temel koğuş arkadaşının kulağına eğilir manalı bir guluşle: -Uy!Hemşerim sanmaki anlamayrum,bağa oyle geliyoki galiba sen kısım kısım firar edeysun...
Boyacı Laz
Laza karayollarını boyama işi vermişler. Laz başlamış calışmaya. İlk gun tam 200 metre boyamış. İkinci gun 100 metre, ucuncu gun 50 metre. Artık dorduncu gun 10 metre boyayınca amiri Lazı cağırmış:
- Hayırdır evladım iyi calışıyordun ?
- Ben yine iyi calışıyorum
- İyi ama dun 50 metre bugun de 10 metre boyamışsın.
- E... haliyle. İlk gunlerde boya kovasına gidip gelmek kolaydı, sonraları cok vakit almaya basladı.
Doğan ın Yengesi
Temel ormanda agac kesiyormus, o sırada cevreciler de ormanda yuruyuşe cıkmışlar, Temeli bu vaziyette gorunce bir guzel pataklamışlar... Temel ustu başı perişan halde koye donerken Dursun a rastlamış, Dursun;
-Ula Temel bu ne hal boyle? diye sormuş,
Temel de anlatmış;
- Ormanda ağac keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan ın yengesini bozmişum diye dovdu peni, halbuki ne Doğan ı taniyruuum, ne de yengesuni..
Beyincik
Adamın biri beynini değişmek ister. Bunun icin bir beyin doktoruna gider... Doktor fiyat listesini gosterir.. Listede şunlar gozukur...
1 Astronot beyni 25.000
1 Profesor beyni 50.000
1 Karadenizli beyni 1.000.000
Adam listeye baktıktan sonra karadenizli beyninin neden pahalı olduğunu merak eder ve doktora sorar.. Doktor şoyle yanıt verir.
- Bir astoronot olduruyoruz iki beyin cıkıyor, bir profesor olduruyoruz 5 beyin cıkıyor ancak 100 karadenizliden ancak bir beyin cıkıyor.
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Babasının dursuna mektubu Karisik