APK Şeklinde Kurulan Uygulamalarda Hesap Guvenliği
Mobil Uygulamalar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Mobil Uygulamalar
- APK Şeklinde Kurulan Uygulamalarda Hesap Guvenliği
-
28-09-2022, 07:40:09Arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Benim icin onemli bir konu. Yardımcı olursanız cok mutlu olurum. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler. Arkadaşlar şimdi bende eski bir LG telefon var. Bayağı eski ve sıkıntılı. Telefonumun Google Play hizmetleri bozulmuş durumda. Play Store'dan uygulama yukleyemiyorum. Zaten gecen gun LG'nin telefon uretimini sonlandırdığını okumuştum. Belki benim durumum bununla bağlantılıdır ama emin değilim. Durum boyle olunca bende mecburen uygulamaları tarayıcıdan APK olarak indiriyorum ve kullanıyorum. Aynı şekilde Spotify'ı da ve Netflix'i de APK ile yukledim ve kullanıyorum. Sorum şoyle. Acaba Play Store dışarıdan yuklediğim bu APK'lar guvenli midir? Spotify hesabımı şu anda Premium olarak kullanıyorum. Aynı şekilde Netflix hesabım da etkin durumda. Acaba mağaza dışarıdan yuklediğim Netflix ve Spotify uygulamalarının icerisinde virus vs olabilir mi? Yani benim Netflix şifremi, Spotify şifremi ele gecirip hesabımı calma durumları olabilir mi? Sonucta mağaza dışından yukluyorum ama herkes gibi bende Netflix sunucusuna bağlanıyorum, herkes gibi bende Spotify sunucusuna bağlanabiliyorum. Uygulamalar guncelleme almıyor ama calışıyorlar. Ancak Netflix'i acarken indirdiğim sitenin reklamı gorunuyor. Zaten beni tedirgin eden de bu durum. Netflix'in APK'sını indirdiğim site, veya Netflix uygulamasını APK şeklinde sunan kişi, acaba benim Netflix şifreme erişim sağlayabilir mi? Netflix şifremi gorebilir mi? Hesabımı calabilir mi? Yani calmasa bile acıp bir iki bolum dizi film izleyebilir. Bu da beni rahatsız eder. Sonucta tanımadığım bilmediğim adam. Netflix aynı şekilde calışıyor, filmler izleniyor. Yani sunuculara sorunsuz bağlanıyor. Bu durumda hesap şifrelerim guvende midir? Lutfen bu konuda bana yardımcı olun. Şimdiden cok teşekkur ederim.