Aylardır karşı karşıya kaldığımız sorunları ve bu sorunlarla nasıl başa cıktığımızı paylaşmak istedim.Hamileliğim ilk dort ayı oldukca iyi gidiyordu ,her şey yolundaydı ,tum testlerimiz olumluydu ve biz cok mutluyduk cunku beş yaşındaki kızımıza bir erkek kardeş gelecekti.Nisan ayında rutin kontrolumuze gittik ve hayatımız alt ust oldu cunku ayrıntılı ultrasonda yolunda gitmeyen bir şeylerle karşılaşıldı bebeğimizin her iki ventrikul genişliğinde anormallik vardı genişleme ust sınırdaydı.Ventrikul un ne olduğunu dahi bilmiyorduk aslında ,doktorumuzda bizi telaşlandırmamak icin olsa gerek! 2 hafta bekleyelim ve tekrar bakalım dedi.O gunu unutmam mumkun değil ağlaya sızlaya eve geldik internetten ulaşabildiğim tum veriler hidrosefali habercisiydi .Allah kimseye vermesin ama kelimelerle o gunku caresizliğimi anlatmam mumkun değil.Vakit kaybetmeden farklı doktor arayışına girdik bir umuttu nede olsa! florance nightingale hastanesinde bir prof.tavsiye ettiler acilen gittik ancak sonuc aynı risk var cevabını aldık,ardından Hisar hastanesine yine tavsiye uzerine gittik aldığımız cevap acilen amniosentez yapılması gerekiyor oldu.Ertesi gun amniosentez ve bir dolu test yapıldı ve kabus yeni başlıyordu aslında beklemek ne kotuydu sonuclar 1 ay sonra cıkacaktı.Ben bir haftada 3 kilo vermiştim,eşim iğne ipliğe donmuştu,surekli ağlıyorduk ve kızımıza vercek cevabımız yoktu.Amniosentez in ilk sonucları 1 hafta sonra cıktı her şey yolundaydı ama kesin sonuclar icin 3 haftamız vardı daha ve Hidrosefali olma riskimiz hala devam ediyordu.Hicbir Prof. kesin konuşmuyordu iyide olabilir kotude cevabını alıyorduk.Amniosentezin kesin sonucları cıktığında 26 haftalık hamileydim ve Allaha şukurler olsun hic olmazsa kromozom anomalisi yoktu.Bu arada ventrikullerdeki genişleme her hafta takip ediliyordu farklı doktorlar tarafından.Kimse kesin konuşmuyordu hala.Prof.Dr.Cihat ŞEN i tavsiye ettiler bir umut gittik ,1 saat ayrıntılı ultrason yaptı Cihat hoca ve Corpus collesium agnezisinden şuphelendi ,biz bir kez daha yıkıldık.Acilen fetal MR istedi aynı hafta Acıbadem hastanesinde Mr cektirdik ,sonuc şukurler olsunki sanılan gibi olmadı Mr da tum beyin ici dokuların yerli yerinde olduğu gozlendi.Cihat hoca sonucları değerlenirdi ve sadece hafif ventrikulomegali teşhisi koydu.Ve kanaatimce bunun bir nedeni var ama bence cok onemli bir neden değil dedi.Konuyla ilgili ilk sevindirici haber Cihat ŞEN in bu yorumu olmuştu sevincten ağlayarak cıktık muayenehaneden. Sıra gebeliğimi rutin olarak kontrol edecek ve ventrikul olcumlerimi hatasız yapacak deneyimli ama en onemlisi guvenilir bir doktor bulmamız gerekiyordu .Araştırmalarımız sonucunda Dr.Gokmen İYİGUN u bulduk .Hamileliğim boyunca 2 hafta arayla doktorumuza gidiyorduk ,her kontrolde Gokmen bey icimizi daha cok rahatlatıyordu.Korkmayın bebek gayet sağlıklı ,hidrosefali belirtileri vermiyor,kotu bir şey olmayacak hamileliğinizin tadını cıkarın diye telkin ediyordu bizi.Kesinlikle doktoruma guvenmiştim ve uzuntuden erken doğum yapmamı engelleyen yegane şey Gokmen bey in telkinleri olmuştu.Nihayet beklenilen an gelmişti dokuz ayı tamamlamıştık ve doğuma girdim.Sezeryanla doğum yaptım ve tosunum u kucağıma aldım.Doğum gayet iyi gecmişti ,hic ağrım olmadı bir kez daha emin ellerde olduğumu anlamış oldum.Bebişim dunyaya geldikten sonra tum kontrollerini tekrar yaptırdık ve Allaha şukurler olsun hicbir problem olmadığı anlaşıldı. Yaşanılan her ne olursa olsun her zaman bir umut varmış meğer!Umutlarımızı yitirdiğimiz anda bize ışık olan sevgili doktorum Gokmen İYİGUN e binlerce kez teşekkur ederim.Hayatımızın en zor beş ayını yaşamıştık ve artık kabus bitmişti.
Sağlığımızın en buyuk zenginlik olduğunu ,aslında ne kadarda şanslı olduğumuzu,aldığımız her nefeste yaradana şukretmemiz gerektiğini acı bir tecrubeylede olsa bir kez daha hatırlamış olduk.Yaşadığımız zor gunlerde Rabbimize sığındık ,yuce mevlam dualarımızı geri cevirmedi ve evladımızı bize bağışladı.Benim yaşadığım bu tecrubenin beklide aynısıyla yuzyuze kalan diğer anne babalara umut olması dileğiyle .Bitti denilen anda aslında her şey yeni başlıyor olabilir.[/LEFT][/CENTER]
Acı bir tecrube
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Acı bir tecrube