Selam kızlar bende burda onceden cok araştırma yapıp hamile kalanlardanım. Oncelikle gecen ay erken gebelik testi ile gecikmenin ikinci gunu pozitifi gordum tabi sevincler goz yaşları uc Aydır istiyorduk. Ertesi gun malesef regli oldum araştırdım kimyasal gebelik.. uzuldum tabi ama onumuzdeki aya inşallah deyip hemen reglin ilk gunu soğan kurune başladım . Adetle birlikte rahim temizlensin diye . Yaklaşık 10 gun kullandıktan sonra yumurtlamaya iki gun kalası bıraktım. Ve bıraktığım gun folik asit başladım.tabi eşimde bir cok vitaminin bir arada olduğu bir takviye ye başlamıştı. Ve yumurtlama gununu ve bir sonraki gunu değerlendirdik. Sonraki bir haftasında gun aşırı değerlendirdik. Hic stres yapmamaya dikkat ettim bata bir hafta kalası en yoğun stres yaşayacağım surekli merak edip test yapacağımı bildiğim icin memlekete annemlerin yanına gittim. Orda aklıma bile gelmedi hic stres yapmadım. Hatta evime donduğumde 2 gun gecikmiştim ama gecen ay gibi kimyasal olur diye bekleyim dedim tabi beklenmiyor hemen heyecan sardı gecikmenin 3. Gununde test yaptım silik pozitif yine korktum tabi yine kimyasal diye hemen akşamına ozel hastaneye gidip kan verdim. Sonuc 24 hamilesiniz ama daha cok yeni beta takibi yapalım dedi. Tabi ben uc gun sonrasına aile hekimimden randevu almıştım bile. Aile hekimine gidip kan verdim ve sonuc 201 cıktı. Aile hekimim artışın cok guzel dedi bir daha beta takip etme stres yapma hemen bi kadın doğumdan randevu al dedi. Tabi o zaman 4 haftalıktım. Burdan da bilgilendiğime gore 4 haftalıkken kese gorunmeye bilir doktor beni dış gebelik olabilir falan diye korkutmasın diye iki haft evde bekleme karar verdim. Surekli kendimi takip ettim fazla bir ağrı ya da yumurtalıklarda fazla ağrı ve beraberinde kanama gorursem hemen doktora giderim dedim. Cok şukur oyle fazla bi ağrım olmadı. Ve dun 6+0 iken doktora gittim keseyi hatta bebeği ve kalbinin attığını gorduk cok şukur.. ama kalbinin atışını 8. Haftadan once dinletmek doğru değil dedi . Ama kalbinin atışını dinlemek icin 8. Hafta gel demedi kızlar. 12. Haftada gel 2li tarama testi icin dedi. Bu konuda ne yapmam lazım? Sizce sakince 12. Haftayı mı bekleyim 8. Haftada gideyimi? Ve bu ikili tarama testi nedir? Genetik sorun olabileceğine mi bakılıyor eşle birlikte mi gidiliyor şimdiden teşekkur ederim