Merhaba hanımlar.
Varis problemim vardı. Hamilelik planlamadan once kalp damar cerrahisine gittim doppler cektirdim gebeligi 3-4 ay sonrası icin duşunduğumu soyledim. Zaten değer aralıklarımin epey yuksek olduğunu gebelikte de biraz daha artacağı icin o donemi varıs corabiyla gecirdikten sonra ucretsiz lazer ameliyatı olabileceğimi soyledi. Sorun yok dedi gonderdiler.

İkiz hamile.kalacagim kimsenin aklına gelmemişti tabi. Şimdi varislerim genişledi saniyorum. Varis corabı surekli giymeye calisiyorum. Yatakta bir de banyoda cıkartıyorum sadece yoksa hep o coraplayim.

Sizlere sorum riskli gebelik ve kalp damar birlikte kararlar alıyorlar ikisine de gidiyorum (kalp damarın birşey dediği yok. Varislerin durumunu yuzume bakıp şıp diye anlıyorlar.) en son gittiğimde (26.haftam) kadın dogumcum corasprin verdi. Her gun 100 mg. Ama icim pek rahat değil. Hatta doktor olan kardeşim de epey tedirgin oldu. Haftan ileri dedi.
Varisi olan hamileler... Neler yapıyorsunuz? Sıkıntı yaşadınız mı? Bu benim ikinci gebeliğim. İlkinde normal doğum yaptım hic varis aklıma bile gelmemişti ama doğum sonrası o damarlarım sep sert olmuş inanılmaz rahatsız etmişti. O yuzden temkinli olmak istedim...