Merhaba arkadaşlar
Hamile olduğumu 23aralık ta oğrendik.Ogun ufak bir kese gordu doktorum.1hafta sonra tekrar gel.beta hcg ye de bakalım dedi.sonucu internetten oğrendim.değerim 175 cıkmıştı.o gordugu bu değerle kese olabilirmiydi.hep araştırma yaptım.değer 1000 ve uzeri olunca gorunebilen keseyi o deger le gormesi imkansızdı.doktor yanıldı diye duşundum.2ay oncede kimyasal gebelik yaşamıştım degerim dusuktu 2 gunde bir beta icin kan verdim.hersey gayet yolunda gidiyordu degerimde 2gunde bir katlanarak artiyordu.31aralik tekrar kontrole gittigimde doktorm kesenin buyumeden ayni sekilde durdugunu soyledi ilginc bir sekilde beta hcg duzenli artiyor o olusum kesemi doktrum emin olamiyordu.detayli ultrason kan tahlili dktor arkadaslarina danışmasıyla emin olmayarak dışgebelik olabilir de olmayadabilir de.orda gorunen kese gibi duruyor ama kese olmayadabilir.dışgebelikte neler olabileceğini anlatti herhangi bir durum icin kartini verdi kanama agri kendinden gecme vs sikayetin olursa direk bana ulaş pazartesi tekrar bakalim ayniysa kurtaj yapariz hemen dedi.bu arada betahcg 5400du.pazartesi başka doktora gittim.diger doktorun soyledigi herseyi ve ultrason goruntulerini gosterdim.oncelikle dışgebelik değil ve bu 5cm kese oldugu kesin dedi.zaten gebelik cok daha yeni kurtaj icin cok erken dedi.ogun beta hcg ye baktırmıstım sonuca gore doktorumu ariycaktim.degerim 7bin kusur cıktı tlfonla gorustuk sağlıksız gebelik oldugu belli carşamba kurtaj yapalim yok vucut kendi atsin 1 hafta bekleyeyim dersen agrı dışında bir sorun olmaz dedi.bende kurtaj olcaksam ilk doktorum bayan diye onda kurtaj olayim dedim.dun kurtaj diye gidip doktorum bu kese ilk baştan beri gorduğum kese değil eminim dedi.beta degerimi soyledim yeterince yukselmedi dedim.bu başka kese sonradan gelişmiş olabilir.bebek gorunuyor ve kalp atışları başlamış şuan tam duyulmaz haftaya gel dedi. Buarada ben adetten 1 gun once hamile olduğumu oğrenmiştim internetteki hesaplayicilara gore 3+5gunluktu gebeligim
Şuan 6+ larda olmam gerekirken 5 haftalik dedi doktor.cok aklım karışık.benim durumumu yaşayıp sağlıklı gebelik yaşayan varmı?? Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.