Kızlar merhaba,
2,5 yıldır gebelik bekleyen biri olarak bu forumdan cok faydalandım ve şimdi basımdan gecen bir olayı paylaşmak istiyorum faydası olması acısından.
Gebe kalmayı uzun suredir duşunuyorduk yumurtalıklarımda ufak bir tembellik dışında eşimin de benim de herhangi bir sorunumuz yok rahat filmi dahil bir yıl boyunca tum testlerimiz yapıldı. gecen ay soğan suyu kuru yapmaya karar verdim ve gercekten de o ay hamile kaldım. Kese beşinci haftada gorundu ama normale gore daha kucuk gec dollenme dedi dr. Takibe devam ettik kese buyumeye devam etti ancak bebebe dair bulgular alınamadı. Bu arada yedinci haftada ufak bir kanamam oldu dusuk tehlikesi var dedi Dr progestan ve dinlenme verdi. Sat a gore 8. Hafta ama keseye gore 6+5 de gittiğim kontrolde Dr bos gebelik dedi fetus yok dedi kurtaj yapacağız dedi. Ben baska bir Dr a daha gitmek istedim daha iyi olduğunu duşunduğumuz bir hastaneye gittim yol kesesi gorunmeye başlamış asla alamayiz bekleyeceğiz dedi. Kese olcusu 25 mm olana kadar ki 9.ncu haftaya girmistik, bekledik ve bebek yeterli gelişmediği icin ve kesede bozulma başladığı icin kurtaj oldum bugun maalesef.
Yani size tavsiyem eğer kesede bozulma olmadıysa bos gebelik deseler bile bekleyin 8 hatta 9 haftaya kadar. Cunku benim.bebegim oluşmaya başlamıştı yani sağlıklı buyumedigi icin Dr tahliye etti. Bos gebelik diye gittim fetusun oluştuğunu ama devam edemediğini oğrendim. Kurtaja karar vermeden once mutlaka başka bir doktora daha gidin ve asla acele etmeyin derim. Eğer kurtaj olursanız da mutlaka parcayı patoloji ye gonderilmesini isteyin durumun neden kaynaklandığını oğreniyorsunuz ve bir sonraki gebelik icin tedavi sureci daha sağlıklı oluyor. Bu surecte cok doktora gittim bos gebelik missed abortus ya duşuk ile ilgili yaşadıklarımı paylasabilirim soran olursa.. Allah kimseye bu durumları yaşatmasın ama sağlıklı yaklaşımla ve bilincli olarak ben en az yara ile atlatiyorum cok şukur. Sevdiklerinizin desteği de cok onemli. Allah her isteyene nasip.etsin annelik duygusunu inşallah
Boş gebelik teşhisi kondu ama değilmiş..
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Boş gebelik teşhisi kondu ama değilmiş..