2 yılın sonunda tup bebek ile hamile kaldım. Şuanda 13+4 haftalık hamileyim. Cumartesi gunu ikili tarama testinin sonucunu aldım.
Papp-a mom : 0,15 ( olması gereken değerin %15 i kadar )
B Hcg mom : 2,40 ( olması gereken değerin yaklaşık 2,5 katı)
NT (ense kalınlığı) : 1,30 mom : 0,89
Sonuc olarak down sendromu icin risk oranı : 1:22

Sonucu cumartesi gunu aldığım icin ve araya yılbaşı tatili girdiği icin doktorum ile yarın sabah goruşeceğim. Carşamba gunu icin de cok iyi bir perinatologtan randevu aldık.
Genetik test yapılması icin yarın sabah kan orneği vereceğim. Ancak sonuclar en erken 2 haftada cıkıyor.
3 gundur gece gunduz internette araştırıyorum. Ense kalınlığı iyi olmasına rağmen kan değerlerim kotu olduğu icin risk yuksek ( papp-a değeri cok duşuk)
Sizlere sorum şu :
Papp-a mom değeri 0,40 altında olmasına rağmen gebeliği sıkıntısız ilerleyen arkadaşlar varsa yazabilir mi lutfen? Belki biraz olsun icim rahatlar.
Vakit ayırdığınız icin cok teşekkur ederim.
Guncelleme 1: Bugun kendi kadın doğum doktoruma gittik. Ultrason ile tekrar baktı. Ense kalınlığını tekrar olctu. Burun kemiğine, acısına, uzunluğuna (4 mm) baktı. Fiziksel olarak iyi gorunuyor dedi. Harmony test icin kan verdim. En gec haftaya cuma cıkar dediler. Kan testini gormeden doktorun da net birşey soylemesi mumkun değil tabi.
Normalde yarın perinatoloji doktorunda randevum vardı ama hastane randevuda karışıklık yapmış. Perşembe gunu ona gideceğim. Onunla ilgili bilgileri de guncelleme olarak paylaşacağım.