Veteriner
Bir toplantıda bir genc Mehmet Akif kucuk duşurmek icin :
Affedersiniz,siz veteriner misiniz? demiş. M. Akif hic istifini bozmadan şu cevabı vermiş :
Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?
Servet
Meşhur bir filozofa “Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?” diye sorulduğunda “Ona ulaşmak icin eğilmek lazım da ondan”demiş.
Serseri
Dunya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaţayış ve felsefesiyle unlu filozof Diyojen, bir gun cok dar bir sokakta zenginliğinden başka hicbirseyi olmayan kibirli bir adamla karsılaşır. İkisinden biri kenara cekilmedikce gecmek mumkun değildir... Mağrur zengin, hor gorduğu filozofa:
"Ben bir serserinin onunden kenara cekilmem" der. Diyojen, kenara cekilerek gayet sakin su karşılığı verir :
Ben cekilirim!
Kumar
Bir gun Eflatun, talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış. Talebesi: "İyi ama ben cok az bir parasına oynuyordum" diye itiraz edecek olunca Eflatun cevap vermiş: "Ben seni kaybettiğin para icin değil, kaybettiğin zaman icin azarlıyorum."
Nisbet
Bernard Shaw ile Churchill hic gecinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş.. Bernard Shaw, bir oyununun ilk gecesine, Churchill'i davet etmiş ve davetiyeye de bir pusula iliştirmiş :
“Size iki kişilik davetiye gonderiyorum. Bir dostunuzu alıp gelebilirsiniz. Tabii dostunuz varsa." Churchill , hemen cevap gondermiş:
“Maalesef o gece başka bir yere soz verdiğim icin oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim. İkinci gece gelebilirim, tabii oyununuz ikinci gece oynarsa."
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Komik Fıkralar [Part. 5]