Ozellikle mobil uygulamada Google Haritalar ’ın TR icin olan sansurunu kaldıramamak neden hic kimsenin umurunda değil? Sırasıyla Google-Apple-Yandex harita gorunumlerine bakın.
Her sene bu konuyu gundeme getirmeye calışıyorum ama “o zaman kullanma” tarzı anlamsız yorumlar geliyor. Diğer tum ozellikleri, guncelliği, mekan bulma performansı, navigasyonu her şeyi diğer haritalardan kat kat iyi o yuzden mecbur kullanıyorum ama bu sansurlu goruntu olayı cok can sıkıcı. Hicbir teknoloji editoru bu rezaleti gundeme taşımıyor, cozum icin adım atmıyor.
Sanıyorum ki Turkiye ile Google arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklı yıllardır suren bir durum. Tum harita uygulamalarında hatta Turkiye ’nin kendi uygulamalarında bile sansur yokken sadece Google ’da var. Seneler once bir kez sansur talebi gonderilmiş ulkeden, 6-7 senedir devam ediyor rezalet.
Bilgisayardan bakarken VPN ile bağlanırsak ya da ulkemizi farklı secersek Turkiye ’yi sansursuz gorebiliyoruz ancak telefonda cozum yolu yok. Vpn işe yaramıyor.