Merhaba, oncelikle kısaca başımızdan geceni anlatayım. şu an 25 haftalık hamileyim. gebeliğimin ilk dort ayında gittiğim 29 mayıs hastanesinde ki doktorum Zehra hnm 5. ay kontrolumde diğer kadın doğumcularla birlikte hastaneden ayrılmıştı. Alternatif bir doktor olmadığından başka bir hastaneye , medical park fatih hastanesinde Şule hnma gittim. Şule hnma gittiğimde 22 hafta 5 gunluk hamileydim. Bu kontrolumde benden renkli ultrason istendi. Renkli ultrason icin biraz gec kalmakla beraber ancak 23 hafta 5 gunlukken mecidiyekoydeki uzman doktordan randevu alabildim. Renkli ultrasonda bebeğimin sağ bobreğinde idrar birikimi fazlaydı ve 12. sağ kaburgasının karşılığı gozukmuyordu. bu iki belirtinin aynı anda olduğu icin down sendromu riski var denildi. 2li testim 1/4307 - 3lu testim ise 1/10000 lerde idi. Buna rağmen detaylı ultrasondaki bu belirtiler , 25 haftalık hamile olmam ve amniyosentez ,işlemiyle başbaşa bırakılmam bir oldu. Doktorlar kendilerine acılan davalar nedeniyle en ufacık ihtimalleri bile hastalara soyluyorlar. evet doğrusu bu fakat bizim tıp bilmediğimizi unutuyorlar. onların ufacık gorduğu bu ihtimal bizim icin yıkım oldu. medical park hastanesindeki şule hnm bu olayda beni rahatlatamadığı gibi olaya inanc sistemiyle bakıp down sendromlu bir cocuğa bakamayacağımı soylediğimde bu duruma şaşırdı. Oysa benim o an istediğim olaya acıklık getirilmesiydi. bu belirtiler beni amniyosenteze goturmek icin yeterli miydi... doktorumdan bu cevabı alamadım.
Amniyosentez hakkında yaptığım araştırmada duşuk riski 200 de bir bile olsa can sıkıcı. tum bunları duşunurken alternatif bir test olduğunu oğrendik. henuz sadece amerika da yapılan bu test icin istanbulda bir merkez kanınızı alıyor ve bunu amerikadaki laboratuvara gonderiyor. şuan ki fiyatı 1500 tl. 15 gun icerisinde sonuc ulaştırıyorlar. test annenin kolundan kan alınarak yapılıyor. amniyosentez gibi duşuk ihtimali yok ,sıfır. bebeğin suyundan alınarak doğasıda bozulmuyor. Genetiks isimli yer istanbulda. Ve en onemlisi amniyosentez gibi %100 sonuc verdiği soyleniyor. şu an sonucları bekliyorum.