Herkese merhabalar,
Başımdan gecen olayı anlatacağım ki başka bebek isteyen tum anneler dikkatli olsun.
Femara+ovitrelle kullandım
24 Temmuz da cok şukğr gebeliğimin pozitif olduğunu oğrendim.
31 Temmuz Kurban bayramı arefesinde cok az bir lekelenmem oldu, o an Samsun da tatilde olduğum icin oradaki kadın doğum hastanesine gittim. Hicbir ozel hastanede kadın doğum doktoru yoktu hepsi bayram iznine gitmişti. Hastanede doktor vajinal ultrasonla bakıp rahimde sıvı var sağ tupun orda odak goruyorum ruptur (tup patlaması) olmuş acil fakulteye git, orada seni kapalı laparoskopiye alsınlar dediler. Ben neye uğradığımı şaşırdım elim ayağım titredi.
O panikle samsun da fakulte hastanesine gittik. Orada da 2 asistan 1 de hocaları muayne edip kesin dış gebelik dediler. Beni muayne ederken eşime kağıt vermişlerdi git yatışını yaptır diye. Ama inanamıyordum ağrım yok sadece az lekelenme olmuştu, sanki bir cana kıyıyor gibi hissediyordum. Doktora ben emin değilim dedim onlar bana risklerini anlattılar kabul edemiyordum. Ağlaya ağlaya kac kez odasına gidip geldim icim rahat değil cok kotuyum diyerek. Belki 4 5 saat gecti onlar artık ilacı isteyeceğiz onunla duşureceğiz zaman gecmesin derken ben istemediğimi belirtip olum dahil tum riskleri alıyorum diyerek İstanbul a geldim.
İstanbul Zeynep kamil hastanesinin direk aciline gidip durumu anlattım 2 asistan baktı onlar dış gebelik dediler , ustlerindeki Burak diye bir uzmanı cağırdılar o muayne edip 2 gun sonra bhcg ver bugunle karşılaştıralım gebeliğin başında cok karıştırılıyor dedi.
Biz 2 gun sonra bayramın 3.gunuydu tekrar gittik, tabi devlet hastanesinde surekli nobet tutan doktorlar değiştiği icin farklı 2 asistan 1 uzman baktı yine kesin dış gebelik dediler. Ustlerindeki uzmanı aradılar bakması icin adı Betul du, gelip muayne bile etmedi ordan doktor video gonderdi beni onunla ameliyata alacaktı. Bu sırada bhcg değerim 5200 civarıydı keseyi goremediler.
Oradan cıktım Acıbaden Altunizade ye gittim, orada da nobetci kadın doğum varmış. Gidince ultrasonda kese gibi bir goruntu gorduğunu ama emin olamadığını dış gebelik goruntusununde olduğunu soyledi. Ameliyat ihtimaline karşı oradaki birkac hekimle goruşup ultrason goruntulerini attı. Doc.Dr.Oktay Kaymak , nobetci kadın doğum hekimine bana yatış vermeleri ameliya icinde butun testlerin alınmasını ama ne ilac ne de başka şekilde mudahale edilmemesini istedi. Sabah gelip kendim muayne edeceğim dedi.
Bayramın 4.gunu kendi gelerek beni muayne etti ve hayırlı olsun bu dış gebelik değil, sağ tupun orda bir kist patlamış o sıvıyı dış gebelikle karıştırmışlar dedi.
Allah Oktay Kaymak hoca dan razı olsun. Sevinc goz yaşlarımı tutamadım o an. 1 hafta sonra daha guzel bir haber aldım ki ikiz gebelikmiş. 1 değil 2 canın gitmesine sebep oluyorlardı.
Kızlar lutfen ama lutfen size bu tarz tanılar konulduğunda dirayetli olun, alanında iyi bir hekime danışın. Ben mucize yaşadım ve dış gebelik tanısı konulan bu şekilde giden bebek cok bence artık buna inanıyorum.Lutfen sizde gidebildiğiniz birkac doktora gidin kesin emin olunca mudahale ettirin.
Allah ım bebeklerimizi korusun
Dış Gebelik / Mucize yaşadım...
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Dış Gebelik / Mucize yaşadım...