Arkadaslar http://www.ytpara.com/konu-disi/2948...elal-edin.html bu konuda da yazdim ancak Losemiden cani yanan cok insamiz oldugundan buradanda bilgilendirme yapip nacizane uzerime dusen gorevi kendimce yapayim diye dusundum.Vefaat eden arkadasimiz icimizden,forumdan biri oldugundan uzuntum bir kat daha artti ve aslinda herkesin bu hastaliga ne kadar yakin oldugunu gosterdi.
Evet yine berbat bir haber daha.,Allah rahmet eylesin,,mekani cennet olsun kardesimizin.
Arkadaslar,bu ve bunun gibi haberleri duyunca,gorunce yada ne bileyim haberlerde ilik nakli bekleyen insanlari gorunce,Yardimseverligi ve paylasmayi seven bir millet oldugumuzla ovunen bizlerin,bu konuyu okuyan sizlerin ve tum Turkiye'nin bu olumlerden sorumlu oldugumuzu dusunuyorum.
Farkindaysaniz ulkemizde ilik nakli bekleyen hastalara bulunan ilikler ya Avrupa dan yada Amerikadan cikiyor.Bunun sebebide millet olarak bu konuda duyarsiz olusumuz ve ilik bankalarina eslestiginde verici olmak icin verilen orneklerin sayisinin cok az olmasidir.
Avrupa ve Amerikada bu tarz ilik bankalarinin fazlasiyla bagiscisi var,bu kayitlar bir veri tabaninda tutuluyor ve herhangi bir eslesme durumunda vericiye haber veriliyor ve artik cok basit olan ufak bir ameliyatla ilik alinarak,ilik bekleyen kisiye ulastiriliyor.
Buradaki sorun,iliklerin irk olarak eslesme sansinin yuksek olmasi,bununla beraber Turkiyedeki bagisci sayisinin cok cok az olmasidir.Avrupa ve amerikan irki ile Turk irki arasinda eslesme sansi dusuk oldugundan malesef bu hastalarimizi kaybediyoruz.
Arkadaslar sizlerden acizane ricam lutfen AU Akraba Dışı Doku Bankası > Ana Sayfa yada LSEV Lsemili ocuklar Vakf veya benimde 8 yil once ornek verdigim DKMS adreslerinden size en yakin kok hucre ornegi verebileceginiz merkezleri ogrenip ornek vermenizdir.
Unutmayin ''Bir can kurtaran butun dunyayi kurtarmis gibidir'' belki verdiginiz ornek bir bebegi,bir cocugu hayata baglayabilir.Dunyada bundan daha buyuk bir mutluluk olabilirmi.?
Yazi biraz uzun oldu,basinizi agrittigim icin kusura bakmayin.Herkese kolay gelsin
Kemik iligi Bagisi Hakkinda
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Kemik iligi Bagisi Hakkinda