Merhaba 29 yaşında hamilelik seruvenimin ortasında pko olduğumu oğrendim. Daha once adet duzensizliği şikayeti (5 ayda bir bazen 3 ayda bir adet oluyorum) ile cocukluğumdan beri bir suru doktara gitmiştim. Kan testlerim hep normal cıktığı icin pko teşhis hic konulamadı. Ben de onemsemedim. Zamanla oturacağı soylendi ve doğum kontrol hapları kullandım. Ancak hapları bırakınca her seferinde duzensizlik geri geliyordu. Evlendim.Evliliğimizin 1. Yılında bebek istemeye başladık. Once 3 ay kadar doğal surecinde deneme yaptık. Ancak ben bırakın hamileliği adet bile gormuyordum. Devamlı hamilelik testi alıp yapıyordum ama hep negatifti.bir kadın doğum uzmanına gittim. Durumu anlattım ultrasonla bakmasına rağmen hic bir sorun olmadığını biraz daha denememi soyledi ve dusphason ilacını verdi. Henuz daha pko teşhisi konmamıştı cunku kan testim hep temiz cıkıyordu. Bir 3 ay daha bu şekilde denedik yine her ay husran yaşadık. Daha sonra arkadaşlarım cok iyi bir doktor diyerek şimdiki doktorumuza yonlendirdi. Bu arada her ay cok uzuluyordum cevremde kafana takma unut gibi tavsiyeler oluyodu ama hic unutmuyordum her an aklomdaydı ve psikolojik olarak kotu durumdaydım icime kapanmıştım. Daha sonra tavsiye edilen doktora gittim. Doktor beni dinledi ve ultrasona aldı. Anında polikistik olan bolgeyi gordu ve bana da gosterdi. İnci gibi dizilmiş bi suru kucuk olgunlaşmayan yumurtacıklar vardı ekranda. Sen polikistik oversın dedi. Şok olmuştum yıllarca kimsenin goremediği goruntuyu nasıl gormuştu. Diğerleri nasıl gorememişti!! gercekten cok uzulmuştum. Kan testi de yaptı ama kan testi yine temiz cıktı. Bu arada ben de erkek tipi kıllanma veya sivilce problemi hic olmadı.ama ilk başından beri adetlerim duzensiz hep bir kilo verememe durumu iştah acıklığı vardı bunların yanında hipotroid ve insulin direnci teşhisi konmuştu. Bu hastalıklar polikistik overın yanında getirdikleri. Doktor endişenlememi sadece hamile kalma surecinin uzayabileceğini ama imkansız olmadığını soyledi.gozlerim dolu dolu olmuştu. İnternetten araştırmaya başladım. Kadınlar kulubunde bu sorunu yaşayan bir suru kişinin hikayesini okudum. O yuzden surecimi de paylaşmak istedim. Bu arada eşimde aynı gun urolojide muayene oldu ve bir sorun cıkmadığı belirlendi. Doktor bana tedavi icin femera ve inofolic verdi. Ve adetten sonra iki gune bir ilişki onerdi. Biz doktorun dediklerini birebir uyguladık.
Bu arada ovulasyon testlerinin yumurtlama gununu gosterdiğini oğrendim ancak ben adet bitiminden 7 gun sonra başladım ve hic yumurtlama gormedim. Bu ay yumurtlamadığımı duşunuyordum hep. Neyse 1 ocakta gebelik testi yaptım ve pozitif cıktı. Hic inanamadım. Karantina sebebiyle 4 ocakta sağlık ocağına gittim ve beta hcg 1659 cıktı. Cok sevindik. 6 ocakta kadın doğum doktruma gittim ve beta hcg 3900 cıktı. Kese de gorundu. Yani pkolu arkadaşlarım pko kısırlığa yol acmıyor. Aslında şanslıyız bile bir suru yumurta orda hazır bekliyor. Eminim hic hap kullanmadan da hamile kalınabilirdi ama ben 30 yaşıma gelmeden hamile kalmak istiyordum. Umudunuzu kaybetmeyin. Gercekten yıpratıcı bir surec psikolojinizi sağlam tutun. Ve pkonun bence en sağlıklı cozumu spor yapmak. Sevmesek de sporu hayatımızdan cıkarmayalıo.Sporla birlikte semptomlar azalıyor geriye donuk duşumduğumde bu sonucları cıkarıyorum. Boyle uzun uzun yazdım ki her ayrıntı onemli olabiliyor bazen bir kişiye bile yardımı olsa mutlu olurum. Tabi ki ben bu hamilelik surecinin cok başındayım. Olumlu ya da olumsuz bir suru şey olabilir. Ama deneyimlerimi yazmak istedim. Allah isteten herkese nasip etsin.
Polikistik over sendromunda hamilelik
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Polikistik over sendromunda hamilelik