Merhaba Arkadaşlar.
Gectiğimiz hafta icerisinde 2 tane firma tarafından cok amacsız ve şahsıma gore etik olmayan konularda icra kağıdı aldım.

1. VODAFONE
Şirketimiz uzerinde vodafone hatlarını kullanıyorduk ve 2 ay gecikmeye girmişti. 16 Ocak 2014'de İstanbul İstanbul Maltepe'de Bulunan Cep Şubeye gittim ve Kimliğimi verip adıma ne kadar hat varsa hepsinin borcunu odemek ve devamında kapatmak istiyorum diye belirttim. Yaklaşık 3,500TL civarında bir fatura vardı. Uzerimde yeterince para olmadığından 1,750tl'yi odeyip gerisini 17 ocak 2014(Bir sonraki gun) tekrar giderek yatırdım ve gorevli personele, "Borcum kaldımı?" diye sordum. Herhangi bir borcumun olmadığını soyledi. Devamında tekrar "Acık olan hat varmı?" diye sordum. Personel yine aynı şekilde herhangi acık olan hat olmadığını belirtti ve bende gonul rahatlığı ile Cep Şube'den cıktım. 10.04.2014 (4 Ay Sonra) evime habersizce ve herhangi bir uyarısız bir şekilde icra kağıdı geldi. ...... numaralı hattınıza 150.00tl borcunuz vardır. 200tl'de avukat ucreti vs.vs. yazıyordu. Cep şubeye gittim, muşteri hizmetlerini aradım ve o numaranın borcunun 1 faturasının alınmadığını soylediler ancak yapacakları birşeyin olmadığını belirtiyorlar. Bu durumda suc bende değil bana gore. Ben bu durumda ne yapmalıyım?

2. SuperOnline
Şirket taşındığından dolayı ttnet'i bırakıp yeni bolgede superonline başvurusu yaptım. 1 Gun sonra bir adam arabayla geldi ve bana superonline modemi bıraktı. Devamında, 2 gune bağlantı yapılır diye bilgi verildi. Bizde taşıdık malzemeleri falan. Yaklaşık 25 gun boş boş oturduk ve internet bağlantısı yapılmadı. Bende iptal ettirdim. Bana modemi şu adrese getirin dediler. Bende orası bana cok uzak işlerim yoğun musait olursam getiririm dedim ve 3 - 4 ay gecti. Şimdide bana ulaşamamışlar, haciz kağıdı gondermişler. Modem icin 150.00TL avukat icin 100tl vs.vs. aynı terane.
Şimdi ben bunlardan modem talep etmedim, internet talep ettim. Modem yanında hediye dediler. Kapıma kadar getirdiler. Şimdi bunların normal şartlarda gelip modemi geri alması gerektiğini duşunuyorum. Sonuc olarak benim talep etmediğim bir urunu hediye diye getirdiler ve 25 gun beni oyaladılar. Birde fatura cıkarmışlar onu itiraz edip kapattırdık ancak modem icin avukata duştu. Zamanında getircektiniz vs diyorlar. Bende diyorum ki, ben calışıyorum boş vaktim yok, yeriniz benim bulunduğum bolgeye uzak. Ben bunlara zamanında dedim kargo ile gondereyim mi diye, bunlar bana direk elden teslim etmem gerektiğini soylemişti, şimdide kargo ile gonderebilirdiniz diyor. Boyle boyle bir konuşma gecti, elden teslim etmem gerektiği soylendi diyorum, kayıtlarda boyle bir bulguya rastlamadık diyorlar.
Bu iki konuda ben ne yapabilirim şimdi?
Cok enteresan cıkmaza girdim. Konu ile ilgili bilgisi yada tecrubesi olan arkadaşların fikir ve tecrubelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
İyi Forumlar