Merhaba arkadaşlar,
Bu anlatacaklarım hayal urunu felan değildir, oyle sanılmasın

Bilgisayar ile tanışmam 1997 yılıydı. Aşırı ilgim vardı, o kotu netlerle ilk olarak birşeyler indirmeyi oğrendim, oyunlar felan derken orta okulumun son yılı (2000-2001 senesi, şuan 29 yaşımdayım) MIRC adminliği ile gecti, tabi 1 sene oncesi de abilerimizin yanında server'da takılıyordum. Oğrenmiştim Telnet'i cok iyi bir şekilde, server kuruyordum (Ah ah ne gunlerdi). Aşırı ilgim var zaten bilgisayara o sıralar. Neyse. Derken 1 sene sonunda liseye gectik, 2001-2002 senesi sitelere ilgim başlamıştı, amator siteler kuruyorum felan, traffic ekleyip acaba giren varmı diye heyecanlanıyordum. Tabi oncesinde ilk gozbebeğim ve amator program Frontpage'i sokmuştum. Html, kendi kodlaması derken guzel siteler cıkarıyordum(blog tarzı oluyordu hep, ne yazim bilmiyordum ki) ama bunları tabi ucretsiz alanlara yukluyordum . Birgun alan adı aldım, haber sitesi fikri geldi aklıma. O yaşta babamın uzerinden alan adı aldım, cok guzel site yaptım hemde oyle boyle değil, anasayfa sade, temiz. Cok iyi hatırlıyorum , cocuğum ya , bi tane yalan haber yazsam mı demiştim hatta ''Ucak Kazası'' : )) cocukluk işte. Neyse hazırladım siteyi, yukledim felan, oyle bıraktım

Hic ellemedim bir daha . Ve o zaman aldığım alan adı neydi biliyormusunuz, 2sinden biri ona eminim ama hangisi olduğunu hatırlayamadım ''Haberler.com veya Sonhaber.com'' .. Az once bir haber sitesi ilanına bakıyordum ve bi anda aklıma geldi. Ve o an dedim ki ben ne yapmışım. Şimdi hic birinden hic birşey anlamıyorum,ne kodlar ne ozel kavramalar

2003 senesinde bıraktım o işleri ve 13 yıl gecti. Bırakmasaydım diyorum şimdi acaba herşey cok farklı olurmuydu.
Edit: 2007 yılında photoshop'a sardım bu sefer, Penguen ve bir kac dergi ile calıştım, sosyal medyada işlerim cok populer oldu, odul aldım, onu da bıraktım 2 sene once. Acaba ilerde de buna yanarmıyım : )) Şunu unutmayı arkadaşlar, keyfiniz icin yani zevk olsun zevk alayım diye yaptığınız işlerde hep başarılı oluyorsunuz. Yukarda anlattığımı da zevk olsun diye yaptım, Photoshopuda. Hatta shop cok sinir etsede cok zevklidir. Bazen o ince ayarlar bilgisayara kafa atmanıza sebeptir
Edit 2

bu cok komik bi olay ama ya bak aklıma geldi , bilen bilir Mırc zamanında SMS atabildiğiniz serverlar vardı ve bunlar cok ozeldi, yazıyordunuz gidiyordu. Babama atmıştım bizim serverdan, şu kadar sms kazandınız, şu kadar sure kazandınız diye. Adam akşam geldi, ya boyle bi mesaj geldi 3 tane bayiye gittim yok dediler diye

adamı gezdirmişiz durduk yere, şaka yapalım derken.