PROGRAMLAMA
Bir donem oyun programlamaya merak sarmıştım, Game Maker Studio isimli programı 2 senedir kullanıyorum ve her şeyini biliyorum programın. C# dili icin de biraz bilgim var. Yani bu tur programların arayuzune biraz biraz alışığım ve kodlama dilini (Ozellikle C#) oğrendikten sonra guzel projeler yapabilirim. Hatta sadece oyun değil, aklımda farklı programlar da var.
Avantaj, dezavantaj
+ Programlamadan para kazanması daha basit (Animasyona gore), AdMob ile uygulamadan para kazanabiliyoruz.
+ Programlamaya biraz biraz alışığım
+ Yapımı cok eğlenceli olmasa da sonucunda cıkan şeyin sizin yapımınızın olması cok guzel

- Uygulamayı tanıtması buyuk bir sorun. Yaptığınız uygulama cok guzel bile olsa belki en fazla 10 indirilebilir, yaptığınız tum uğraş boşa gidebilir
- Cok derinlikleri var. Programlama hakkında oğrendikce oğreniyorsunuz.
ANİMASYON
Bir ara animasyon yapımına da merak sarmıştım :P ozellikle Animator vs Animation serisini gorunce. Adobe Flash Professional CS6 programını kullanmıştım. Program hakkında o nedenle biraz bilgiye sahibim.
Avantaj, dezavantaj
+ Yapımı eğlenceli oluyor
+ Sonucunda izlemek guzel
- Para kazanması daha zor. Tek para kazanabileceğim platform YouTuber. Ve biliyorsunuz ki YouTube'da bu işler şansa oluyor. Berbat bir vidoe 10.000.000+ izleniyorken guzel bir video 500+ izlenebiliyor

- Cok emek gerektiriyor (Emek gerektirmesi cok guzel de, sonucunda bir şey kazanabileceğinizi bilmeden cok emek harcamak buyuk hayal kırıklığına sebep olabiliyor)
Sizce hangisini secmeliyim? Kodlama bana daha yakın geliyor fakat kodlamanın cok derinliği olduğu icin nereden başlayacağımı bilemiyorum