Arkadaşlar ***'da Gezerken Boyle Bir Konuyu Gordum Arkadaş Sıkıntısını Anlatmış Yaşadığı Olayları Anlatmış Alıntıdır Bana Ait Değildir Paylaşma Amacım Belki Sizi Bilgisayardan Birazcık'da Olsa Soğutur Umarım Eski Halinize Donersiniz
----------------------------------------------
6-7 ay oncesine kadar gunde yaklaşık 20 saat bilgisayar başında calışıyordum. Daha sonradan rahatsızlandım. Olayın sebebini ve cozumunu araştırmaya calıştım, muayene oldum, internete ara verdim, bilgisayarı bıraktım. Neyse sonra kendimi iyi hissettim ve tekrardan aranıza dondum. Bilgisayarda cok duran arkadaşlarında okurlarsa kendilerine faydalı olacağına inanıyorum.
Son 1 yıl surede surekli bilgisayardaydım. Gunde 20 saat internetle uğraşıyordum. Sitelerim vardı. Surekli en iyisi olsun diye uğraşıyordum. hic mod veya editor almayıp herşeyle kendim yapmaya calışıyordum. Ama emeğe saygısızlık edenler her yerde cıkıyor. Kendini hacker zannedenler saldırıyorlar, muzik bolumune ****** hikayeler yazanlar, başka site reklamı yapanlar, ozelden rahatsız edenler, surekli herşeye muhalefet olanlar, siteye siyaset karıştırmaya calışanlar, msn'e ekleyip 2 dakika muhabbet ettikten sonra kanki moduna gecenler, 10 dakika konuştuktan sonra hesap sormaya başlayanlar oldu. Neyse gunde 20 saat uğraşıyordum ve yoruluyordum. Sonucta kendi emeğimden zarar goruyordum.
Gunde 20 saat bilgisayarda durmak bir kere metabolizmayı yavaşlatıyor. Aradan zaman gectikten sonra dışarı cıkıp yururken hemen yorulmalar. Hızlı nefes almalar başlıyor. İleride cabuk yaşlanmaya sebep olabilirmiş. Bu şekilde devam edildiğinde ileride icinden cıkılmaz hastalıklara, sorunlara sebep olabilirmiş.
Surekli hareketsiz durmak, surekli stresli ortamda calışmak, surekli beynin yorulması vucuttaki şeker oranının artmasına sebep oluyormuş. Vucuttaki şeker oranının artması ise cabuk sinirlenme gibi etkilere neden oluyormuş.
Ben gunde 3-4 demlik cay iciyordum. Hayatımda tatlı hic birşey yediğimi hatırlamıyorum. Benim şekerim yuksek cıktı. Sebebi cay ve bilgisayarmış. Cayı bıraktım, bilgisayara gunde 1 saat yeniliklerden haberdar olmak icin bağlandım ve 1 ay sonra tahlil olduğumda alt limite yakın cıktım. 70 -110 arasında olması gerekiyordu 77 oldu. Şu anda gunde 3 bardak cay iciyorum ve az şeker atıyorum. Cok şekerli cay icmekte cok zararlıymış. Şekerde cok kalori varmış ve zararlıymış.
Benim hic yemek duzenim, uyku duzenim v.s olmadı. Kafama gore uyurdum. Bazen 3 gun uyumaz sonra 1 saat uyuyup kalkıp 2 gun daha calışırdım. Saati duymazdım. Bizimkilere soylerdim beni 1 saat sonra uyandırın diye. Bu da gayet sakıncalıymış.
Neyse vucut surekli yoruluyor ve normalde kızmayacağınız şeylere kızmaya başlıyorsunuz, ufacık şeyleri kafanıza takıp icinden cıkılmaz sorunlar haline getiriyorsunuz, en yakın arkadaşlarınızı bile kırmaya başlıyorsunuz. İşin en kotusu ise o kadar emek verip kendi emeğinizden dolayı o hale geldiğinizi biliyorsunuz.
Olayları kaldıramıyorsunuz ve bunalıma girdim diyip coğu kişi bu durumda psikoloğa gider. Ben boyle yapmadım. Tum kan tahlilleri v.s butun tahlilleri yaptırdım genel bir bakımdan gectim. Kan tahlilleri sonucunda TSH'ın yuksek cıktığını gordum ve yan etkilerini sordum. Yan etkileri, uyku bozukluğu, iştahsızlık, halsizlik, isteksizlik, olayları gozunde buyutme, surekli birşeyler duşunme gibi etkileri varmış. Olayın nedenini oğrendik fakat bana bakan stajer oğrenciymiş ve bana 1 ay sonra gel iyisin, 2 ay sonra gel iyisin, 3 ay sonra gel iyisin kontrolumdesin diyerek bekletti ve ben cok berbat bir hale geldim. En sonunda başka bir hastanede uzman profesore gidip muayene oldum. Bana bir kutu ilac verdi. Bunu 1 ay kullan vucut duzenin normale donecek dedi. İlacın ismini yazmıyorum. Cunku herkezin durumu farklıdır. Doktor muayenesi gerektirir. Kullandım ve şimdi gayet iyiyim ve aranızdayım.
Sizlere soyleyeceğim oneriler:
Her gun en az bir saat dışarı cıkıp mutlaka gezin. Yuruyun, dolaşın, basket oynayın v.s farketmez. Vucut dengenizin korunması icin hareket etmek şarttır.
Bilgisayarda uzun sure durmayın. Yapacağınız işleminizi yapın sonra bilgisayardan kalkın. Bilgisayarda uzun sure durmak cok şeyler uretmek anl***** gelmez. Biglisayarda cok uzun sure duranlar genelde boş boş şeylere zaman harcıyorlar. Ama bilgisayardan kalkıp duşunup şu işlemleri yapmalıyım diyip bilgisayara gecildiğinde cok kısa zamanda işlemler yapılıyor ve daha verimli oluyor. Bilgisayardayken insan hep aynı yere yoğunlaşıyor.
Cok fazla cay icmeyin. Uykusuzluk, sinir yapar. Cok şekerli icmeyin. Zararlıdır.
Bir sorununuz olduğunda mutlaka doktora gidin. Kendiniz cozmek icin aylarca beklemeyin. Ne kadar erken giderseniz tedavisi okadar kolay olur. ( Ben son zamanlarda odamın kapısını kapatıp bilgisayarı, yemeği, herşeyi bırakıp yaklaşık 1 ay boyunca yatmıştım ve en son hastanedeydim. )
İnsanlarla uğraşmak zor. Forum acmayın. Laf anlamıyorlar. Emek vermeyen emeğin değerini bilmiyor. Boş boş uğraşıp elin adamlarıyla uğraşmak gercekten zor. Forum olsa bile guncellemeli forum acmayın. Herşeyi siz yapmaya asla calışmayın. Hem guncelleme, hem mesaj kontrolu, hem icerik eklemek insanı aşırı derecede yoruyor.
( Şu anda donup baktığımda son 1 yıldır hic bir akrabamla goruşmediğim. Son 1 yıldır hic sokağa cıkmadığım ve hic bir arkadaşımla goruşmediğim. Cocukluğumdan beri en samimi arkadaşım, yani kuzenim askerliğini yapmış geri gelmiş 2 ay olmuş ve ben hic goruşmedim. Butun konser, festival v.s beraber gittiğim liseden arkadaşlarım vardı, her hafta sonu buluşur laflardık. Hepsini kırıp goruşmediğimi. Ailemle uzun zamandır oturup hic birşey konuşmadığımı gordum. )
Alıntı Yapılan Konu : http://www.***.net/gundemdeki-konula...rkadaslar.html
Bilgisayarda uzun sure duran arkadaşlar
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Bilgisayarda uzun sure duran arkadaşlar