Bayanlar merhaba ben 10 haftalık hamileyim. 6. Haftamda aşırı derecede mide yanması ve aşırı tukuruk salgısı problemi yaşamaya başladım. İlk 10 gun gercekten cok kotu gecti. Surekli ağzım dolu şekilde geziyordum ve tukuruyordum. Hayatınız olumsuz şekilde etkileniyor ve dışarıya bile cıkamıyorsunuz. Bunun yanında cektiğim refluye benzer mide yanmasını ve bulantısını soylemiyorum bile. 6. Haftam bittiğinde durum daha da kotuleşti. Surekli tukurduğum icin cok sıvı kaybettim ve mide krampları başladı. Acil hastaneye gittim ve 3 tane serum verdiler. Kesinlikle tukurmemek gerekiyormuş. Boyle durum yaşayan arkadaşlar olursa tukurmek daha kotu yapıyormuş meğer bunu yazmak ve bilgilendirmek icin sırf hesap actım

naneli sakız ve az tuzlu biskuviler Hızır gibi yetişti bu donemde. Asla ve asla midenizi yoracak hicbirşey yemeyin. Hastaneden dondukten sonra Her turlu sodadan (maden suyu dahil) uzak durdum. Kesinlikle İcerisinde asit olan hicbirşey yemedim. Ozellikle portakal ve mandalina... Az az ağzım sulandıkca minik minik parcalar koparıp kraker, badem, leblebi, ekmek parcası, ceviz, hurma yedim. Bu yazdıklarım cok iyi geldi bana. Ozellikle ciğ havuc u şiddetle oneriyorum. Midemi bastırdı ve cok yardımcı oldu. 8. Haftamın sonuna doğru da tukuruk cok azalacak şekilde diğer tum şikayetlerimden kurtuldum. Şimdi buraya yediğim ve Yemekten sakındığım her şeyi yazmak istiyorum. Cunku ben de buradaki yazıları okuyan bir cok kadın gibi; surekli acaba ne iyi gelir, nasıl gecer diye, internet sitelerinde gezmekten kendimi alamıyordum. Sabah kahvaltısında kesinlikle midenizi doldurmayın. Kucuk kucuk atıştırmalıklar halinde yiyin. Ac karnına kesinlikle su icmeyin ve Normal gun icinde iceceğiniz taktirde az az yudumlar halinde tuketin. Yatmadan 2 saat oncesine kadar kesinlikle yemek yemeyin yine az az kucuk kucuk.. Tukuruğunuzu kesinlikle tukurmeyin. Naneli Sakız ’ın sadece yarısını bolerek dişinizin arasında cok fazla ağzınızda hareket ettirmeden emebilirsiniz. Bu tukuruğunuzu yutmanıza cok yardımcı oluyor. Midenizin bulunacağını hissettiğiniz anda Ciğ bademi veya leblebi yi kucuk kucuk parcalar halinde yavaş yavaş yerseniz yatıştırıyor. Hicbir şey yiyemiyorum diyenler icin de ben de doktoruma bu konuyu sormuştum, kesinlikle kendini zorlama daha kotu olursun demişti bana. Size de tavsiye ederim. Yemek yiyemiyorum diye kafanıza takmayın bunu. Umarım yazdıklarım biraz olsun bu sıkıntıları yaşayanlara yardımcı olur