Kaynak: http://www.ytozel.com/forum/threads/...a-yoentemi.99/

Kaynak kendiliginden siliniyor sorun nedir?

Umarım daha once paylaşılmamıştır ve sizlere yardımı dokunur.

Beyler gelen yorumlara gore editleme gereği duydum. Ben bu yontemi denemedim ve yazının sonunda belirttiğim kaynaktan alıntı yaptım. Anladığım kadarıyla ucretli e-book'larda da paylaşılmış bu yontem. Dediğim gibi bunu denemedim ve sorumluluk bana ait değil sadece anladığım kadarıyla paylaşıyorum.

Telifler… Belki de en buyuk duşmanımız, en buyuk korkumuz. O kadar emek verdiğimiz kanala sahte teliflerin gelmesi uykularımızı kacırdığı oluyor. YouTube buna cozum bulamadığı gibi sahte telifleri sahte şekilde kaldırma yontemini anlatıyorum;

Neler Gerekli?

Fake mail adresi (Bunu sağlayan bir suru yer var) Sahte mailimizi sağladıktan sonra kendi herhangi bir hesabımıza herhangi bir mail atıyoruz. Bunun sebebi maillerin spam mı yoksa inboxa mı duştuğunu gormek. Eğer inboxa duşuyorsa devam ediyoruz yoksa fake mail adresimizi farklı yerlerden alıyoruz. İnbaxa duştuğu zaman sahte telif gonderen kişinin mailinde fake mail acıyoruz ve [email protected] adresine telifimizi kaldırma isteğini gonderiyoruz. Gonderdiğiniz mailin altına sahte telif atan kişinin adını yazmanız şansınızı neredeyse %100e cıkartacaktır. Yine mailinizin icine telif iptalini sağladığınız videonuzu vb. yazmayı unutmayın.

Ozellik sahte telifler icin oncelikle bu telifi atan kişi/kuruluşun mail adresini bilmemiz gerekmektedir. Eğer bu mail elimizde bulunuyorsa yapmamız gereken işlem v1 de anlatılan gibi ve şu adımları izliyoruz;

İsterseniz basit bir script yazabilirsiniz
İsterseniz emkei.cz gibi siteleri bulabilirsiniz
İsterseniz tutku.com ’dan uygun bir mail alarak durumu bildirebilirsiniz.

Telif sırasında şu şekilde bir şablonumuz bulunmakta. Bunu uygun şekilde duzenleyip gonderirseniz %99.9 oranında telifi kaldırabilirsiniz. DIGITURK vb. yerlere fazla bulaşmadan ozellikle yabancı tum telifleri kaldırın.

Şablonumuz;

KİŞİ TURK İSE;
Mail başlığı; Geri cekme beyanı
Mail İceriği; İşbu belgeyle telif hakkı ihlali hak talebimi geri cekiyorum.
Telif yiyen videonun tam url si;www.youtube.................
imza; Kişinin tam yasal ismi

KİŞİ YABANCI İSE;
Subject heading;A statement of retraction
Mail content; I hereby retract my claim of copyright infringement
The complete and specific URL of the video in question; www.youtube................
An electronic signature; Typing your full legal name will do
Alıntıdır.

Reklamsız, Spam'a duşmeyen mail atmak icin http://pointofmail.com/ adresini deneyebilirsiniz. Buradan once kendinize bir mail atın bakalım reklam falan da gonderiyor mu ya da spama duşuyor mu. Duşmezse bunu kullanarak yukardaki gibi mail gonderebilirsiniz.