Biraz uzun bir yazı olacak. Haziran ayında Paris'e gitmiştim. Gitmeden once bir konu acmıştım, sağolsun bir cok arkadaş yardımda, tavsiyede bulundu. Geziden sonra bir yazı yazacaktım. Merak eden arkadaşlar vardı. Bugune kısmetmiş. Ustunden 3-4 ay gecmiş olsa da, sizlere geziden bahsedeceğim.
Eski konu : Paris Yolculuğu İcin
Başlayalım.
Evde temizlik yaparken bir cift ayakkabı buldum. Kullanmadığım fakat kaliteli ayakkabılardı. Yeşil pasaport sahibiyim. Vize sıkıntım olmadığı icin yurt dışı gezisi icin bir bilet almam yeterli. Ama nerede bende o para yada geziye ayıracak butce. Ayakkabıları gorduğum an ''sat bunları Barış ve bir bilet al kendine'' dedim. Yine *** uzerinden ayakkabıları sattım ucuza gitti ama olsun. Paris icin ucak bileti buldum. 350TL ucreti , bir arkadaşın indirimi ile 250TL'ye geldi bilet bana. Donuşu ve kalacak yeri ayarlamadım. Aileme de haber vermedim. Ta ki son 2 gune kadar. Cunku yeterli parayı bulamadım. Ucuşuma 2 gun kala aileme haber verdim.
Konuşma aynen şoyle gercekleşti.
Ben : Ben Paris'e gidiyorum.
Annem : Ne zaman ?
Ben : 2 gun sonra.
Annem : Bende geliyim.
Ben : Gel
Annem : Okuldan izin alamam(oğretmen) dur babana sorayım.
2 Dakika sonra
Annem : Baban da geliyor.
2 dakika icerisinde plana Babam da dahil oldu. Ona da bir bilet aldık. Almanya'da arkadaşı, Avusturya da ise akrabalarımız var. Donuşu viyanadan aldık. Ben beş parasız gitmeyi planlarken , Babamla birlikte hostelde kalıp bir de 3 ulke gezdim.
Ben bodrumdan İstanbul'a uctum. Havaalanında babamla buluştuk. Paris'e 3 saat suren bir yolculuğun ardından indik. Ben tek başıma giderim diye kaybolmama icin Paris'in tamamını ezberlemiştim. Kuş bakışı olarak. İlk 2 gun 55 km yol yuruduk Paris'in her tarafını gezdik. Aklınıza gelebilecek her yeri. 3.gun Turkiye-Hırvatistan macı vardı. Eiffel kulesinin altında dev ekran, muthiş bir duygu. Milli takımı yurtdışında , vatanınızdan insanlarla birlikte izlemek.
Paris'e hayran kaldım. Bir şehir tum tarihini nasıl bu kadar iyi koruyabilmiş inanmak guc. Herhangibir apartman dairesini alın ve ulkemize koyun, muze olur. İnanılmaz bir kulturel zenginliğe sahipler.
Paristen Almanya (Heidelberg)'e gectik. Bla bla car uygulamasından arac bakıyordum. Bir arac buldum, şansa bakın arkadaşlar Turk cıktı. Muhabbet ede ede Almanya'ya vardık. Babamın arkadaşı bizi karşıladı. 2 gece almanya'da kaldık. Heidelberg inanılmaz bir yer. Cok guzel bir universitesi var. Evleri harika, yaşam standartları cok yuksek. 1 gunlukte Mannheim'a gectik. Mannheim'in merkezi yerine gittik carşısı yani , Turk lokantasından başka bir şey yok

Daha sonra da bir bla bla car yolculuğu ile Avusturya Wels'e vardık. Akrabalar karşıladı bizi. Avusturya doğal guzellik olarak inanılmaz. Dağların arasında kalmış bir golu ziyaret ettik. Masal dağına cıktık. Bir sonra ki gun Viyana'ya gittik ve orayı gezdik. Viyana da Paris gibi. Kulturel zenginliği yuksek , yapılar fevkalade. (Paris kadar değil tabii ki ) Sarayını gezdik, apfelstrudel tattık.
Ayın 9'unda başlayan gezimiz 17'sinde bitti.
Hic yoktan yere kucuk bir hevesle aldığım bilet, bir anda babamı da etkiledi. Baba- oğul bir avrupa turu yaptık.
Demek istediğim yeter ki birşeyler yapmak icin niyet edin. Gerisi hic duşunmediğiniz şekilde geliyor. Gecenlerde yine bir delilik yapıp bir arkadaşımla Milano'ya bilet aldık. Bu sefer bizimkiler dahil değil programa

Milano'ya 60 TL ye bilet bulduk.
Milano'dan Paris'e 60TL bilet.
Paristen Bruksele otostop
Brukselden , Amsterdam'a otostop ve Amsterdamdan donuş aldık. Donuşu de 110 tl gibi bir fiyata bulduk.
Toplamda 230 TL'ye git gel 4 ulkeli avrupa turu olacak yine.
Kalacak yerimiz yok.
Milano'da camii buldum, 2 gece orada 1 gece havaalanında yatacağız.
Pariste gecen gidişimde tanıştığım Turk restorant sahiplerinden yardım isteyeceğiz.
Bruksel tam bir bilinmezlik.
Amsterdam da ise ucuzundan ev tutmayı planlıyoruz airbnb ile.
Bu gezi 10 gun surecek.
Bugun de elime pegasustan ucretsiz bilet kodu geldi. Bir kac ay icinde ya Hindistan yada Dubai yapacağım.
Sormak istediğiniz sorular varsa yanıtlayabilirim.
Fotoğrafların bir kısmı - https://goo.gl/photos/C8NDaRe8HU5yQzvz9