Pilic karsidan karsiya nicin gecer?
YANITLAR:
RENE DESCARTES:
Yolun obur tarafina gecmek icin.
EFLATUN:
Iyiligi icin. Gercek, oteki taraftadir.
ARISTOTELES
Karsidan karsiya gecmek pilicin dogasidir.
KARL MARX
Tarihsel olarak kacinilmazdi.
HIPOKRATES
Pankreasinin asiri salgisi yuzunden.
MARTIN LUTHER KING JR.
Tum piliclerin nedenini aciklamak zorunda kalmadan
ozgurce karsidan karsiya gectikleri bir dunya
dusluyorum.
RICHARD M. NIXON
Pilic karsidan karsiya gecmedi, tekrar ediyorum,
pilic asla yolun karsisina gecmedi.
SIGMUND FREUD
Pilicin karsidan karsiya gecmesiyle ilgilenmeniz,
sizde guclu ve latant bir
cinsel guvensizlik duygusunu ele vermektedir.
BUDA
Bu soruyu sormak, sizin kendi pilic doganizi inkÂr
etmektir.
GALILEI
Oysa pilic karsidan karsiya geciyor...
CHARLES DE GAULLE
Pilic belki yolun karsisina gecti, ama otoyolun
karsisina henuz gecmedi.
EINSTEIN
Pilicin yolun karsisina gecmesi ya da yolun pilicin
ayaklari altinda yer degistirmesi, tumuyle sizin
gosterdiginiz referansa baglidir.
BILL CLINTON
Anayasa uzerine yemin ederim ki bu pilicle aramda
hic bir sey gecmemistir.
GEORGE W. BUSH
Pilicin bu yolda BM kararlarina ragmen
cezalandirilmadan karsidan karsiya gecmesi,
demokrasiye, ozgurluge ve adalete kafa tutmaktir. Bu
durum, o yolu bizim coktan bombalamis olmamiz
gerektigini gostermektedir. Bolgede barisi saglamak
amaciyla ve savundugumuz degerlerin tavuk turu
teroristler tarafindan bir kez daha ayaklar altina
alinmamasi icin Amerika Birlesik Devletleri oraya
karadan 243 bin GI, havadan 846 bombardiman ucagiyla
desteklenen 17 ucak gemisi, 46 firkateyn ve154
kruvazor gondermeye karar ve bu guclerine ozgurluk
ve demokrasi adina 5 bin kilometre capindaki bir
alanda bulunan tum kumesleri yerle bir etmek gorevi
vermistir. Bu kutsal gorev, ulkede uzaktan yakindan
kumese benzeyen her seyi bir avuc kul haline
getirinceye kadar surecek ve kustah kumes efradini
milletimize kafa tutmasi onlenecektir. Hukumetimiz,
ondan sonra ulkedeki kumeslerin standartlara uygun
bicimde yeniden insasina ve baslarina ABD
Buyukelcisi tarafindan demokratik olarak secilecek
bir horoz
gecirmeye karar vermistir.
Kumeslerin yeniden insasi finansmana karsilik
olarak, bolgedeki tum yem uretimine 30 yil sureyle
el koymakla yetinecegiz. Yerel canlilarin, bizimle
isbirligi yaptiklari takdirde yem uretiminin bir
miktarindan ozel fiatlarla istifade ettirilmesi
ongorulmustur. Bu yeni adalet, ozgurluk ve baris
kumesleri ulkesinde, sizi temin ederiz ki bir daha
asla bir pilic bir yoldan karsi karsiya gecmeye
kalkmayacak, cunku yol kalmayacak ve piliclerin de
yuruyecekleri bacaklari olmayacaktir.Tanri
Amerika'yi takdir
etsin!
SULEYMAN DEMIREL
Pilic gecmisse gecmis, gecmemisse gecmemistir.
TANSU CILLER
Bu memleket icin karsidan karsiya gecen pilic de
bizimdir, ustunden gecen traktor de bizimdir.
R. TAYYIP ERDOGAN
Ben tavuklu sandvic de satmistim.
ABDULLAH GUL
Hayir, bana boyle bir bilgi verilmedi ama karsidan
karsiya gectiyse hukumet geregini yapar.
A.NECDET SEZER
Karsiyagectigi nokta kamusal alansa, basortulu
gecemez.
TURK ERKEGI
Pilic sarisin mi? Esmer mi?
TRAFİK UYARILARI
----------------------------------------------------------
kiziltoprak kirmizi isiklarda duran trafik polisi ters yonden gelen araba soforune seslenir:
- 34 gv 713 !
- bugun cok para kazandin herhalde ?
- acelem var, sanslisin...
--------------------------------------------------------------------------------
- phhh!...adanali devam et!
- phsss!..adanali kime diyom devam eeeeyyyt!
- aaaauueee!..*bu kelimeyi kullanmak yasak* kulaana salgam mi kacti kime diyom yurusene! ( phhh & phsss ; megafondan cikan tiz sesler )
--------------------------------------------------------------------------------
- 34 vg 0983 sagaaa cekhh
- 34 vg 0983 sagaaa cekhh
- sola demedik okuzzzzzzz saga cekhh
goztepe soyak site'sinin onunden yuruyorum...birden polis bir bmw'yi durdurdu...polislerden biri indi digeri de icerden bakiyor, ben de yana dondum bakiyorum oyle, enteresan geldi adam sarhos falandi, biraz bakiyim eglenirim diye dusundum...icerideki polis birden megafonla ;
-" onune don, onune don, kendi tipine bak sen soytari " dedi..
mecidiyekoy'de bir sabah erken,polis otosu arabanin tekine sesleniyor ;
- " zabahinan ceza yazdirma zabahinan " (sabah ile demek istiyor)
Soforun biri trafik sıkısık iken park yasagi olan yere direksiyonu kirar ve durur...polis ;
- "beyaz uno cek kardesim park yasak" ....gibilerinden bir anons yapar... sofor el kol hareketleri yardimiyla
- "abi ekmek almaya geciyom hemen cikacam" der !...
yarim saat kadar sonra elini kolunu sallaya sallaya cikinca polis anonsu patlatir...
- "beyaz uno ekmek nerde lan ?"
polisler arabayi surenin tipine gore hitap etmesini de bilirler ;
- sarisin bayan saa ceker misiniz diyorum lutfen..
- beyefendi... biyikli... bekleme yapma
- deri ceketli.. et benli.. hade..
- duymuyormusun lan gozluklu zibidi
-----------------------------------------------------------------------------
kadikoy kusdili'ndeki dort yol agzinda trafik cok sikisik oldugu icin surekli polis otosu bekler. trafik polisleri megafonla bagirarak trafigi idare ediyolar iste. neyse bagiriyo eleman
-"34 pts 723 lutfen saga cek"
o sirada ordan gecmekte olan oteki trafik otosu megafonla espiri yapiyor bunlara:
- "lutfenini yiyim senin, bu ne kibarlik lan mistafaa?"
atakoy'de bir arkadasimda sabahlamistim. sabah otobuse bincem ama mekani bilmedigim icin duragi sorcak birilerini ariyorum. kimseler gecmiyo, neyse sonunda bir polis otosu gordum. tarif ettiler duragi:
- "su bakkali gec ilerle, agacin ordan saga kir ordan sola..."
tesekkur edip yurumeye basladim. biraz yurumemistim ki arkadan bir megafon:
-"oglum agacin ordan sola kirsana lan, bak bak bak dinniyomu hic, huss alooo"
duragi bulana kadar ekip otosu arkamdan bagirip durdu.
bir trafik polisi incisi daha...bu sefer ankara'dayiz, ziya gokalp'deki ust gecitten gecmekteyiz. altimizda, pamukbank'in onunde duran ekip otosunun megafonundan cikanlar aynen soyle:
-" ticari devam etms 489 devam et! isitme engelli devam et!"
(bilmeyenler icin: isitme engelli vatandaslarimiz in arac plakalarinda ozel bir isaret bulunmakta!)
(alıntıdır)
HAVLUNUN MARİFETİ
Adam kadını cok sevmiş Kadin da bu aska, askla cevap vermis. Birbirlerini cok sevmisler.. Ve
evlenmisler. Kocasi esini hep mutlu etmek dusuncesi tasiyormus.. Ancak seks olarak mutlu edemedigini
gorup, karisina problemini acmis... "Ne yapalim?.....Rabbiye soralim.." kararini almislar..(Rabbi
inadamlarina verilen isim). Olaylarini Rabbiye acmislar..Rabbi derhal bir tavsiyede bulunmus:
"Genc bir kisi sizin uzerinizden bir havlu ile, havluyu saga sola sallayarak esinti yapsin!..." Havlu
sallayacak genc bir adam bulmuslar.. Genc adam,onlar sevisirken havluyu sallamis... Sallamis...
Sallamis... Sallamis... Ancak sevgililer yine mutlulugu tadamamislar.. Tekrar Rabbiye gitmisler :
"Ne yapalim?.." demisler. Rabbi bir sure dusunmus!..
Kocaya:
"Bir de havluyu sen salla oyle deneyin" demis... Iki sevgili evlerine donmusler ve Rabbinin tavsiyesini
dinlemisler, havluyu koca sallamis, kocanin yerine genc adam gemis... Tabii sonuc muthis olmus, yer
gok inlemis ve koca, karisinin memnuniyetini ve mutlulugunu gorerek; genc adama donmus... Biraz da
kucumseyici bir tavirla:
"GORDUN MU KOCUM?..... HAVLU, BOYLE SALLANIR!..."

Nasıl Zayıflanır
1 - Bir şey yediğiniz sırada eğer sizi kimse gormuyorsa, o yediğiniz şeyin kalorisi sayılmaz.
2 - Bir cikolatanın yanında bir bardak soda iciyorsunuz... Yine karlısınız, cunku cikolatadaki kaloriler soda tarafından tamamen elimine edilir.
3 - Biriyle birlikte yemek yiyorsanız, eğer siz ondan az yemişseniz sizin kaloriler ona yazılacağından siz hic kalori almış sayılmazsınız.
4 - Sıcak iceceklerden cappucino, kakao ve cikolata gibi yiyeceklerde bulunan kafein bu yiyeceklerdeki kaloriyi tamamen yok eder.
5 - Popcorn, Alaska, Frigo gibi "sinema" bağlantılı yiyecekler de kaloriden sayılmaz, cunku bunlar eğlence dunyasının parcasıdırlar, vucut depomuzun değil.
6 - Kurabiye, biskuvi, kek turu yiyecekleri ne kadar cok parcalara bolerek yerseniz kalorileri giderek bir o nispette azalır.
7 - Catal bıcakların uzerinde kalmış olup da yaladıklarınız asla kaloriden sayılmaz (Ornek: Sandvic hazırlarken bıcağı daldırdığınız fıstık ezmesi veya krepin uzerine yayacağınız cikolata sosu )
8 - Aynı renkten yiyecekler bir arada alınırsa, daha duşuk kalorili olanın miktarında kalori alınmış olur. (Ornek: Ispanak ve fıstık, mantar ve beyaz cikolata).. Ah bu arada tabii ki cikolata dunya capında bir renktir ve diğer butun renklerle uyum sağlayabilmektedir...
9 - Donmuş yiyeceklerin hic birinde hic kalori yoktur, cunku kalorinin ısıyla ilgili olduğunu herkes bilir ve bunlar soğukta asla barınamazlar. Dondurmalar bu durumun en iyi orneğidir.
Ve ..... Son olarak zayıflamada en etkili care: Siz asıl etrafınızdakileri şişmanlatmaya bakın, ya da arkadaşlarınızı sizden daha kilolu olanlardan secin, boylece mutlaka olduğunuzdan daha zayıf goruneceksiniz.