Merhaba arkadaşlar, kendime soz vermiştim doğum yapınca buraya yazmak adına. Gebeliğini cok stres altında gecirmiş biri olarak benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem. gebeliğimde devlet hastanesinde yaptırdığım 2li tarama testimiz normal olmasına karşılık ozel hastane kontroluyle devam ettiğimde doktorum 4lu tarama testi yapılmasını, sonucların devlette yapılan testlerden daha guvenilir olduğunu soylediğinde kabul etmiştim. Sonuclar icin aramamı soylemişti. Sonuc icin aradığımda bebeğimin 1/39 oranı ile trizomi 21 riskinde olduğunu ,bebeğin down sendromlu olduğunu acil hastaneye gelip amniyosentez olmamı gerektiğini soylediğinde olduğum yerde yığılıp kaldım. Dunya durmuştu sanki. Hastaneye ulaşıp bu testin bir olasılık testi olması nedeniyle doktoruma bebeğimin sağlıklı olup olmayacağını sorduğumda risk cok yuksek inşallahı yok bu işin dedi. Amniyosentez şart dedi. Araştırmamızla amniyosentezin risk taşıdığını oğrendik. Eşim amniyosentez olmamı istemedi. Bebeğin hayatını riske atamayız dedi. Allah ondan razı olsun. Ayrıntılı ultrason icin perinatoloğa gittik. Perinatolog usgde herhangi bir anomali goremediğini ancak usg ile %100 teşhis koyamayacağını soyledi. Amniyosentez olup olmayacağımı sorunca ağlaya ağlaya olmayacağımı soyleyip uzattığı kağıdı imzaladım. Yurt dışına kan gonderilerek yapılan dna testine karar vermiştik. Prenatest.Kolumdan kan aldılar ve test almanyaya gitti. O bekleme surecinin tarifi yoktu. Omrumden omur gitti. Gebeliğim zehir olmuştu adeta. Yurt dışı testinde trizomi 21 bulgusu olmadığı sonucu geldi. Buna rağmen bebeğim dunyaya gelene kadar acabalarla gecti. Şuan bebeğim 1 aylık ve Rabbime şukurler olsun sağlıkla dunyaya geldi. Tarama testlerine lanet okuyorum şuan. Rabbim kimseyi evladıyla sağlığıyla sınamasın.Allah dileyen herkese sağlıklı evlatlar versin.