Son aylarda ulkecek yaşadığımız krizler malumunuz; Suriye'ye duzenlenecek askeri harekat, akdenizde hakkımız olan yer altı kaynağı arama calışmaları ve buna taa okyanus otesinden kostek olan A.B.D. ve bir cok ulke, ekonomi, zamlar..

Bir cok noktada farklı goruşlerle şikayetci olsakta elbette birlik olmak en onemlisi, ozellikle Suriye'ye Mehmetciğin duzenleyeceği harekatta. Haberleri takip ediyorsanız Trump denen trolun ego dolu twitini muhakkak gormuşsunuzdur, sonrasında tahmin edebileceğiniz gibi dolar artmaya başladı (sabah uyandığımda dolar kuruna şimdiden bakmak istemiyorum, bakmicamda.)

Benim ise dikkatinizi cekmek istediğim yer farklı, fırsatcılar. Pasifgeliriyigelir furyasını bilenler vardır, bilmeyenlere ozetliyeyim; amerikalarda yaşayan bir Turk bir fikir ureterek cıktığı yolda ulkemiz insanına sacma sapan dropshipping eğitimlerini fahiş dolar fiyatlarıyla adeta maddi umutlarını suistimal etti. Zamanında 250$ istediği eğitim serisinede şu an 500$ istemekte şu an hatta. Şu an altında Lamborghini, luks evinden para kazanamayan uyelerine sozde aldığı kişisel eğitimlerine istinaden pozitif duşunerek "ama bakın siz cabalamıyorsunuz, biz daha ne yapalım" diye keyif suren biri.

Bana attığı mail (toplu mail);
http://prntscr.com/pg55oq

Peki siz bu konuda ne duşunuyorsunuz? Ulke genelindeki vatandaşların bu tip insanlara umut bağlayıp bu işten sefa suren kişilerin belli kişiler olması bizlere ne fayda sağlayacak?

(Konuda anlattığım gibi sadece zor gunler yaşayıp birlik olmamız gereken şu gunlerdeki donen fırsatcılığa dikkat cekmek istedim, lutfen siyasete cekmeyelim.)