Merhabalar
Sat 20 Şubat. 5 Mart'ta cok az bir kanama olması sonucu 6 Mart'ta yaptığım idrar testinde 2 cizgi cok belirgin bir şekilde gozuktu. 8 Mart'ta gittiğim ozel bir hastanede yapılan beta 2157 cıktı ve kese gorulmeyince dış gebelik dendi.9 Mart'ta tekrar beta bakıldı 2666 cıktı ama yine kese gorulmeyince dış gebelik kesinleşti.hemen seni kurtaj yapmamız lazım dediler ve sonrasında ilac tedavisi olacak dediler. Peki dış gebelikse kese nerde dediğimde kesenin gorunemeyecegini belirttiler. ordan ayrıldıktan sonra 10 Mart icin devlet Hastanesi'ne randevu aldım. Tekrar beta bakıldı sonuc 2692 cıktı ve kese gorulmedi. O gun hemen yatış verdiler. Akşam farklı bir doktor baktığı ultrason sonucu bir odak tespit etti. Ertesi gun tekrar beta bakıldı ve sonuc 2799 cıktı.sabah vizite gezen doktor grubu baktı ve onlarda sağ tarafa yerleşmiş bir odak gordu.Deger artışının duzensiz olması ve kesenin yerinin tespit edilmesinden sonra en azından icim rahatlamıştı.Agri kanama hic bir şikayetim yoktu.o gun sadece 50 mg iğne yapıldı ve taburcu edildim. 4. Gun gittiğimde değerlerim 3718 cıkmişti.gene yatış verildi ve ertesi gun ağrı kanama olmadığı icin beta 3500 e duştuğunden dolayı taburcu edilerek 1 hafta sonrası icin yeniden kontrole cağırildim.
7.gun icin ozel bir hastanede Beta baktırmak icin gittim.Keske gitmez olsaydım Sonuc 4.000 cıktı.7 gunden sonra duşmesi gereken değerlerde yukselme olduğu icin o gun korkudan agrimayan ne kadar yerim varsa hepsi ağrımaya başladı.8. gun artık dayanamadım yine gittiğim devlet hastanesi ne gittim beta bakıldı ve sonuc 2670 cıktı. Ve buda demek oluyor ki Laboratuvar farkı sonucları da gercekten etkiliyor. 20 Mart'ta hafif bir lekenlenmem oldu 21 Mart ta ise adet kadar yoğun olmasa da kanamam olmaya devam edince yine kontrole gittim. beta 2160 cıktı ve ic kanma ile ilgili bir bulguya rastlamadiklari icin yine gonderildim. Bu dış gebelik başıma gelene kadar hic bu kadar detay bilmezdim. Cok yazılar okudum gercekten cok zorlu ve belirsizliklere acık bir surec. Eğer hic test yapmasaydim bu kadar erken fark edemeyecektim ve yine Mart ayında tam gununde adet oncesi tum belirtileri yaşayarak kanamam olduğu icin normal hayatıma devam edecektim. Tabi ki bundan sonra ki surecte. Neler olur biter bilinmez. Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.

Simdi merak.ettiğim şey Dış gebelikte iğne tedavisinden sonra kanamanız ne zaman başladı acaba? Benim kanamamin iğneden tam 10 gun sonra başlayıp adet tarihime demek gelmesi tesaduf mu merak ettim doğrusu?