Merhaba hanimlar,
2006 yilinda hidrosefali teşhisi ile VP şant ameliyati oldum. 2014 mart ayinda ise şantın hortumu koptuğu icin yeniden ameliyat oldum ve hortum değiştirildi.

3 yillik evliyim ve hic korunmamamiza rağmen hamile kalamadim. Daha once de doktora gittim ama sonuc alamadim. Tam takibe baslayalim derken acil ameliyat olmam gereğince bebek takibini
askiya aldik.

Gectiğimiz pazartesi muayene oldum. Oldukca tecrubeli ve detaylara onem veren riskli gebeliklerde de uzman bur doktor. Bana anlayacagim dil ile karin boşluğundaki fazla sivi nedeniyle yumurtanin yuzduğunu, yumurtayla spermin bulusamadigini, dollenmenin gercekleşmediğini duşunebilecegimizi soyledi. Bu durumda once yumurta takibi sonra asilama hicbir şekilde dollenme saglanamiyorsa tup bebek yapilabilecegini, bebegin gelişmesine engel bir durum olmadigini soyledi.

Hidrosefali hastasi olup VP şant tasiyanlar var mi ? Bu şartlar altında kendiliğinden hamile kalanlar ya da benim gececegim surecten gecmiş olanlar yardim edin lutfen. Belki de benim gibi hamile kalamamasinin sebebini bilmeyenler vardır aramizda.

Neler yasadigimizi paylasabilecegimiz bir topik olmasini istedim. Umarim yalniz degilimdir. Sorularimiza birlikte cevap buluruz insallah