Merhaba kızlar hamile kalma surecimi paylaşmak istiyorum belki bir faydası olur diye.
Once Rabbime sukurler olsun ve sonra Ebru ablama sonsuz tesekkurler ederim
8 aylik evliyim ( 3 ay deneyemedik is vs bazi sebeplerden gunleri kacirdik. Subatta testlerle denemeye basladik) Bir gebenin gunluğu sayfası Ebru Ceylan Instagram'da cok yardımcı oldu.
Martta bir kimyasal yaşadım ve cok uzulmuştum zaten kimyasalı da yaşayınca oğrendim ne demek olduğunu. Kotu bir deneyim oldu ama en azından hamile kalma olasiligim olduğunu anlamış oldum.
Hem yaşımim 35 ustu olması hem de ters rahim olmam sebebiyle acıkcası cok umutsuzluğa kapiliyordum. Cok korkuyor ağlıyor ve dualar ediyordum :.( Ama işte o stresli gunler de Nisan ayında neredeyse butun belirtileri yaşayıp artık kesin hamileyim dediğim gun adet oldum.
İşte o gun deli gibi ağlamıştım harap olmuştum vucudum bana cok buyuk oyun oynamıştı artık nasıl guvenecektim.
Belirtiler hic bir zaman belirleyici olmuyor .
En buyuk belirti adetinizin gecmesi bunu net soyluyorum diğer belirtiler yanıltıcı olabiliyor coğu zaman.
O gun her şeyi bırakmaya karar verdim olursa Allah'a verecek işte gordun acizsin dedim Kpss calışmaya başladım başka ilgi alanlarim vardı onlara yoneldim. Duşunmuyordum yada gizliden kendimi kandiriyordum ama olsundu en azından adet olsam da bir beklenti de olmayacağım icin daha buyuk uzuntuden kurtulmuş olacaktım.
Onceki aylarda hep Dr Kağan Kocatepe yi takip etmiştim adetiniz gecmeden kna testi yaptırmayın sonra uzulebilirsiniz eğer kimyasal vs ise demişti. Artık oyle yapacaktım.
Bat 17 Haziran'di hamile oldugumu adetten 1 gun once ogrendim. O gun ve adet gunumde karnim agridi sancilandi bacaklarimda halsizlik oldu bas donmesi goguslerde dokununca aci hissettim. Adet olacagimi zannettim. Adet olunmasi gereken gunler ve sonrasinda sut beyaz akintim oldu.
*Doğrusu bu ay hic beklemiyordum ne belirtim olmuştu ne de yumurtlama gununu değerlendirebilmistik. 3 aydır o kadar stres yapmıştım ki bu ay bırakmıştım ve testi de oylesine yapmıştim. Pozitifi Gorunce şok oldum zaten. Stres yapınca gercekten olacağı varsa da olmuyor.
*Testim pozitif cıktığı gunden itibaren tutması icin her gun avakado, ciğ badem, zeytinyağinda beklemiş kuru incir ve kuru beyaz dut tukettim.
• Yaklasık 5 yildir saglikli beslenmeye gayret ediyorum. Katkili paketli islenmis urun tuketmiyorum. Sadece sizma zeytinyagi, koy tereyagi ve kuyruk yagi kullaniyorum. Suyu cam damacanada iciyoruz .
Kaya tuzu ve tam bugday ekmegi kullaniyoruz. Yilda bir kez hacamat yaptiriyorum..
• Kimyasal deterjan sabun krem parfum kullanmiyorum. Bunun yerine dogal malzemelerle uretilen temizleyicileri ve sentetik olmayan dogal kokulari tercih ediyorum. Yemeyecegim hic bir seyi cildime surmuyorum.
Evlendikten sonra da esim ayni sekilde dikkat etti.
• Ve en onemlisi cok dua ettik annelerimizden dua istedik.
Bu niyetle ufak da olsa sadaka veriyorduk. Aklıma geldikce Meryem suresini dinleyip kalben dua ediyor istiyordum.
Aklıma gelenler bunlar dualarınıza talibim Rabbim isteyen umud edenlerin kucağıni en hayırlı zamanda hayırlı evladlarla doldursun amin..
37 yaş ters rahim kimyasal gebelik ve mutlu son hamileyim :)
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- 37 yaş ters rahim kimyasal gebelik ve mutlu son hamileyim :)