Merhaba arkadaşlar
Bugun doktor kontrolunde doktorun davranışları beni biraz tedirgin etti. Belki de ben kuruntu yaptım bilemiyorum.
14 haftalık hamileyim. Cinsiyet gormeye calıştı ama bebek kendini gizledi tam emin olmamakla birlikte erkek gibi gorunuyor dedi. Ultrasonda biraz olcum vs yaparken eşim cok dikkatli incelediğini soyluyor. Asistanı 2 ’li test mi diye sordu, biraz bekle dedi. Sonra daha detaylı inceledi ve şimdi gel biraz konuşalım dedi. Bu haftalarda ikili testin yapıldığını, sebebin down sendromlu olup olmama ihtimalinin belirlenmesi olduğunu soyledi. Ben size yaptırın diyemem ve anormal bir şey gorduğum icin soylemiyorum. Ama genelde yaptırılmasını oneriyorum dedi. Kan verdik ve sonucu iki hafta sonra oğreneceğiz.

Ayrıca bir de detaylı ultrason yapacağını soyledi 2 hafta sonrası icin. Normalde ayrıntılı ultrason ucretli diye biliyordum. Sağlık sigortam karşılamıyordu hatta. Doktor yine de tercihe bırakmayıp direkt yapacağım diyince daha da tedirgin oldum. Normalde ucretli bir şey tercihe sunulur cunku. Sonra hastaneyi arayıp bu ucretin muayene ucreti icinde olduğunu oğrendim ama yine de korkuyorum işte.

Netten cok baktım ama ultrasonda yazan terimlerle ense kalınlığı arasında bir bağlantı kuramadım. Şimdi ultrason fotoğraflarını da ekliyorum. Bilgisi olanlar yorumlayabilir mi acaba? Şimdiden teşekkurler.